ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική - Περιφέρεια - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Βόλλευ - Κλασσικός Στίβος - Μπάσκετ - Ποδόσφαιρο - Χάντμπολ -

Τα νέα αθλητικά έργα της Πελοποννήσου συζήτησαν Λευτ. Αυγενάκης και Παν. Νίκας

“η ισχνή εκπροσώπηση της Περιφέρειας στα εθνικά πρωταθλήματα, με την εξαίρεση του Αστέρα Τρίπολης και του Διομήδη Άργους, οφείλεται στην έλλειψη αθλητικών υποδομών, αλλά και στην απαξίωση των  υφιστάμενων”

Τηλεδιάσκεψη για τα αθλητικά έργα της Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.Στη διάρκεια της σύσκεψης ο Παναγιώτης Νίκας, παρουσίασε τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν με τη συνεργασία των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, σχετικά με τα έργα που θα πρέπει να δρομολογηθούν προς υλοποίηση από το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, η Περιφέρεια εισηγείται:

– Στην Αργολίδα κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου μεταξύ Ναυπλίου και Άργους, σε χώρο ιδιοκτησίας της Περιφέρειας.

– Στην Αρκαδία δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην Βυτίνα.

– Στην Κορινθία κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Κόρινθο.

– Στη Λακωνία κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στη Σπάρτη, καθώς το υφιστάμενο είναι σε κακή κατάσταση.

– Στη Μεσσηνία επανεκκίνηση της διαδικασίας για τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή Παλιάμπελα, στη συνοικία της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα, καθώς και πλήρης αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου Παραλίας.

Τονίστηκε ότι απαιτείται γενναία χρηματοδότηση και προγραμματικές συμβάσεις με δήμους, για την αναβάθμιση δημοτικών σταδίων τα οποία όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, «αποτελούν ήδη πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις με απαξιωμένες υποδομές”.

Η εκτίμησή μας, κατέληξε ο περιφερειάρχης, είναι ότι, “η ισχνή εκπροσώπηση της Περιφέρειας στα εθνικά πρωταθλήματα, με την εξαίρεση του Αστέρα Τρίπολης και του Διομήδη Άργους, οφείλεται στην έλλειψη αθλητικών υποδομών, αλλά και στην απαξίωση των  υφιστάμενων”.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε ότι θα δοθούν όσα αναλογούν στην Περιφέρεια από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, αφήνοντας να διαφανεί ότι δίνεται προτεραιότητα στο Αθλητικό Κέντρο της Βυτίνας.

Φάκελος στον Θεόδωρο Σκυλακάκη

Ο φάκελος με τις πιο πάνω προτάσεις, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης, θα επιδοθεί από τον ίδιο στη συνάντηση που θα έχει σύντομα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική και υπεύθυνο για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιδίωξη, κατέληξε ο περιφερειάρχης, είναι να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης ορισμένα από τα πιο πάνω προτεινόμενα έργα.

ΚΟΡΥΦΗ