ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Προχωρά το σχέδιο για το βιοτεχνολογικό πάρκο της Κορίνθου

Προχωρά το σχέδιο για το βιοτεχνολογικό πάρκο της Κορίνθου

Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης του ακινήτου, προσδιορίζεται στα τριάντα έτη, με δυνατότητα παράτασης, ακόμα δέκα χρόνια

Ξεκινά η υλοποίηση του βιοτεχνολογικού πάρκου της Κορίνθου.

Ο δήμος Κορινθίων, σύμφωνα με ανακοίνωσή, προχωρά στην εκμίσθωση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου, ώστε, εκεί, να γίνει το βιοτεχνολογικό πάρκο.

Ιδιοκτήτης του χώρου, αρχικά, ήταν η ΕΤΑΔ.

Η έκταση, παραχωρήθηκε στον δήμο.

Στις 7 Νοεμβρίου 2022, στο δημαρχείο της Κορίνθου, επισημοποιήθηκε η προσφορά εκμίσθωσης απ’ το επενδυτικό σχήμα, στο οποίο μετέχει και Κορινθιακή επιχείρηση.

Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης του ακινήτου, προσδιορίζεται στα τριάντα έτη, με δυνατότητα παράτασης, ακόμα δέκα χρόνια.

Το έργο έχει ήδη λάβει την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η υλοποίηση του πάρκου έχει χρονοδιάγραμμα τα 3 χρόνια.

Το project (που σχετίζεται με τη μεταβίβαση της έκτασης) σχετίζεται με το επενδυτικό πλάνο «Εξατομικευμένες Κυτταρικές & Γονιδιακές Θεραπείες δίπλα στον Έλληνα Ασθενή (POCare Model)» της Theracell Laboratories σύμπραξη της ελληνικής Theracell Advanced Biotechnology και της αμερικάνικης εισηγμένης στο NASDAQ, Orgenesis Inc. Η Theracell Laboratories έχει παρουσιάσει στην κυβέρνηση πολυετές επενδυτικό σχέδιο, συνολικής αξίας 120 εκατ. ευρώ (με 83 εκατ. να αφορούν την έρευνα και ανάπτυξη) το οποίο εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Στην Κόρινθο θα αναπτυχθούν οι εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, ενδεχομένως και άλλων ομοειδών.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ