ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Ο «ψευτογιατρός» απο το Ξυλόκαστρο καταδικάστηκε σε οκτάκις ισόβια

Ο «ψευτογιατρός» απο το Ξυλόκαστρο καταδικάστηκε σε οκτάκις ισόβια

Ο εισαγγελέας πρότεινε για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών που του είχαν εμπιστευτεί τη ζωή τους και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Την καταδίκη του 50χρονου Νίκου Κοντοστάθη σε οκτώ φορές ισόβια και πολυετή ποινή κάθειρξης πρότεινε ο εισαγγελέας για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών που του είχαν εμπιστευτεί τη ζωή τους και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ύστερα από διαδικασία σχεδόν ενός έτους, ο 50χρονος κατηγορούμενος, μέσα σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου που με ομόφωνη απόφαση του τον καταδίκασε για τις επτά από τις συνολικά 12 ανθρωποκτονίες και έξι από τις 14 απόπειρες για τις οποίες κάθισε στο εδώλιο .

Επιπλέον, το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο κατηγορούμενο για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών, για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.2020 έως 16.6.2020, όπως και για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Οι 16 συγκατηγορούμενοι του «ψευτογιατρού» κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι, ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε στην πρόταση του να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος και επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και ισόβια για την διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ' επάγγελμα σε ανηλίκους.

«Αυτό που συγκλόνισε την εισαγγελική έδρα ήταν ότι οι πράξεις του στρέφονταν σε βάρος ευάλωτων ανθρώπων, ανθρώπων που υπέφεραν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός .

«Ο Θεός αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει» είχε πει στους δικαστές, απολογούμενος ο Νίκος Κοντοστάθης, γνωστός στους ασθενείς του ως  «Δόκτορας Κόντος»  ο οποίος επί σειρά ετών, χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική , προσποιείτο τον κορυφαίο ογκολόγο που διατεινόταν ότι ουσιαστικά «είχε νικήσει τον καρκίνο» και άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας που ο κατηγορούμενος διαβεβαίωνε ότι θα ιαθεί πλήρως. Ο “Dr Kontos” έναντι αδράς αμοιβής χορηγούσε στα θύματα του, βότανα και ειδικές διατροφές ως εξελιγμένες ,άκρως αποτελεσματικές θεραπείες, οδηγώντας τους με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο.

Ανάμεσα στους 12 ασθενείς που, κατά την δικογραφία, πέθαναν εξ αιτίας των μεθόδων του, είναι και δύο ανήλικα παιδιά, ο 16χρονος Θεοδόσης και η 14χρονη Δέσποινα. Κάποιοι από τους δεκατέσσερις που είχαν πιστέψει τις «εναλλακτικές» θεραπευτικές μεθόδους του κατηγορουμένου, εμφάνισαν ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους όπως η περίπτωση τετράχρονου αγοριού με μυϊκή ατροφία, που μετά την διακοπή της θεραπείας του, σύμφωνα με τις συστάσεις του κατηγορουμένου, πλήρως εξασθενημένο κατέρρευσε οργανικά, παραμένοντας έκτοτε σε αναπηρικό αμαξίδιο με 85% αναπηρία και «μη δυνάμενο να αυτοεξυπηρετηθεί».

Ο ίδιος παρουσιαζόταν ότι έχει καταγωγή από το Πήλιο, αλλά άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά από μικρό παιδί λένε ότι και σε αυτό ψέματα λέει. Ο κατηγορούμενος Νικόλαος Κοντοστάθης τα στοιχεία του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας σύμφωνα με ανθρώπους που τον θυμούνται. Γιος ενός σοβατζή-οικοδόμου ο οποίος έφυγε από το Ξυλόκαστρο για να υπηρετήσει τη θητεία του. Επιστρέφοντας μετά από κάποια χρόνια, σύμφωνα με άνθρωπο από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειάς του Κοντοστάθη στο Ξυλόκαστρο, παρουσιαζόταν ως πιλότος και Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Έκανε βόλτες με το πανάκριβο και πολυτελές όχημά του ενώ του άρεσε να εξιστορεί λεπτομέρειες από τα ταξίδια του.

Όλοι τον γνώριζαν ως τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας με το χονδρό πορτοφόλι αφού συνέχεια τόνιζε τον νεοπλουτισμό του.

Πολύ αργότερα, πάντα σύμφωνα με άνθρωπο από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, έμαθαν ότι είναι και γιατρός γεγονός που προκάλεσε έκπληξη. Όταν η ιστορία του ψευτογιατρού αποκαλύφθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης άνθρωποι που τον γνώριζαν σοκαρίστηκαν γνωρίζοντας ότι τα πολυτελή αυτοκίνητα και τη βίλα τα απέκτησε με απάτες, ενώ έστειλε και στο θάνατο δυο παιδιά και έναν ηλικιωμένο.

«Στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο. Ερχόταν με τη στολή του πιλότου και μας παρουσιαζόταν ως Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Μας έλεγε ότι πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από το Ξυλόκαστρο και χαιρετούσε τους δικούς του ανθρώπους που μένουν εδώ. Άλλες φορές μας έλεγε ότι έκανε πολλά ταξίδια ως πιλότος και πολλά ψέματα, δυστυχώς. Ο πατέρας του ήταν σοβατζής, ένας πολύ καλός άνθρωπος κι όταν έφυγε από τη ζωή, όλοι έλεγαν ότι έφυγε από τον καημό του. Δεν ξέρω αν γνώριζε η οικογένειά του εδώ στο Ξυλόκαστρο αλλά ίσως να είχαν υποψίες για τον γιο τους.

Θυμάμαι ότι ως παιδί ήταν χαμηλών τόνων άνθρωπος αλλά όταν έφυγε για το στρατό, τον χάσαμε. Πολύ αργότερα, όταν ερχόταν στο Ξυλόκαστρο να δει τους γονείς του και τα αδέρφια του, έκανε βόλτες με το υπερπολυτελές αμάξι του, μας έλεγε ότι έχει χρήματα πολλά, ταξίδια ως πιλότος και αργότερα μάθαμε ότι είναι γιατρός και απορήσαμε όλοι. Ήταν πολύ περίεργα τα πράγματα με αυτόν τον άνθρωπο και είχαμε κάποιες υποψίες. Έχουμε στεναχωρηθεί για τα δυο παιδιά του που θα μάθουν τη αλήθεια για τον πατέρα τους και για τις τρεις ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή» λέει  μια γυναίκα από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ