ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Η θάλασσα «βάφτηκε» κόκκινη στην Αλμυρή εξαιτίας των έργων

Η θάλασσα «βάφτηκε» κόκκινη στην Αλμυρή εξαιτίας των έργων

«Κόκκινα» έγιναν τα νερά στην παραλία Αλμυρής Κορινθίας, εξαιτίας έργων που πραγματοποιήθηκαν στη θάλασσα. «Έχουμε πληρώσει για να κάνουμε τα μπάνια μας και δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε» αναφέρουν οι λουόμενοι.

Οι λουόμενοι αντιδρούν έντονα με την παρούσα κατάσταση, καθώς δεν μπορούν να απολαύσουν την θάλασσα, με πολλούς επισκέπτες να αποχωρούν από την περιοχή, όπου διέμεναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και να μεταβαίνουν σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές.

Συγκεκριμένα, λουόμενοι που μίλησαν στο korinthostv.gr τόνισαν πως τις προηγούμενες ημέρες ήταν ακόμη χειρότερη η κατάσταση, και θεωρούν πως πρόκειται για μία αστοχία του δήμου καθώς τα έργα θα μπορούσαν να γίνουν άλλη εποχή, κι όχι το καλοκαίρι.

«Ήταν μία αστοχία, σηκώνω τα χέρια ψηλά, οι υπεύθυνοι πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα» ανέφερε κάτοικος της περιοχής, ενώ άλλος κάτοικος πρόσθεσε πως από όσο γνωρίζει ο δήμαρχος της περιοχής είπε ότι δεν πίστευε ότι θα γίνει τέτοια ζημιά.

«Έσκαβαν μέσα στη θάλασσα και μετά από δύο ώρες, δημιουργήθηκε λάσπη σε όλη την παραλία. “Χάλασε” η θάλασσα, και τα ρίχνει η μία υπηρεσία στην άλλη. Έπρεπε να είχαν γίνει μελέτες για να δουν τις επιπτώσεις» τόνισε μία κάτοικος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις, το Λιμενικό ενημερώθηκε για την κατάσταση και επρόκειτο να ελέγξουν τι συμβαίνει, ωστόσο σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής «δεν εμφανίστηκε κανείς. Η θάλασσα “χάλασε” τουλάχιστον για όλο τον Ιούλιο».

Πηγή: korinthostv.gr

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ