ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Η πυρκαγιά είναι 1000 μέτρα από τα διυλιστήρια της Motor Oil

Η πυρκαγιά είναι 1000 μέτρα από τα διυλιστήρια της Motor Oil

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Χαρίλαο Βυτινιώτη, υπάρχει ανησυχία για τα διυλιστήρια της Motor Oil καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς τα εκεί, ενώ βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά

Mαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι και πλέον κατευθύνεται προς τα διόδια της Εθνικής Οδού. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Χαρίλαο Βυτινιώτη, υπάρχει ανησυχία για τα διυλιστήρια της Motor Oil καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς τα εκεί, ενώ βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά. 

«Η πυρκαγιά είναι 1000 μέτρα από τα διυλιστήρια της Motor Oil. Είναι το μεγάλο πρόβλημα. Θα υπάρξουν μεγάλες συνέπειες και δεν ξέρουμε αν τα μέσα της ίδιας της Motor Oil μπορούν να προστατεύσουν το εργοστάσιο. Σε αυτό το συγκεκριμένο μέτωπο γίνονται ρίψεις από τα εναέρια. Το ίδιο το εργοστάσιο έχει μέσα αντιμετώπισης πυρκαγιάς και έχουμε ελπίδα. Δεν θα φτάσει η φωτιά αλλά και αν φτάσει έχουν μέσα» είπε στην ΕΡΤ. 

Ο Χαρίλαος Βυτινιώτης είπε επίσης πως η φωτιά κατευθύνεται σε περιοχές όπως το Καλαμάκι και οι Άγιοι Θεόδωροι. «Όλες οι δυνάμεις έχουν "πέσει με τα μούτρα". Η φωτιά έφυγε από Γαλήνη και τον Παράδεισο, κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού αλλά μεσολαβούν οι παράδρομοι, ο προαστιακός και περιοχές όπου θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα», είπε.  

«Ο άνεμος έχει μεγαλώσει τα ελικόπτερα κάνουν ρίψεις, έναν άθλο. Το νερό ευτυχώς είναι κοντά, σε απόσταση 500 μέτρων. Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να δώσουν τη λύση λόγω του ανέμου» σημείωσε. 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ