ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Η ανάδειξη Πτωχού και το “φάγωμα” του Νίκα

Η ανάδειξη Πτωχού και το “φάγωμα” του Νίκα

Την τελευταία στιγμή "αδειάζεται" ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας - "Παιχνίδια" Σαμαρά καταγγέλουν στη Μεσσηνία - Το μεσσηνιακό λόμπυ έφερε τον 3ο υποψήφιο σε 4 αναμετρήσεις από το 2010

Σε θρίλερ (με προδιαγεγραμμένο φινάλε) εξελίσσεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι αυτό θα έχει γίνει το αργότερο μέχρι την Δευτέρα.

Τους τελευταίους μήνες ακούστηκαν διάφορα σενάρια και ονόματα με κυρίαρχα αυτά του επανεκλεγέντα βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση και βέβαια του νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα .

Ο τελευταίος μάλιστα, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα τον ενδιέφερε μια δεύτερη θητεία και τον τελευταίο καιρό, ίσως βλέποντας και τις υπόλοιπες κινήσεις, εξέφρασε ιδιαίτερα έντονα την επιθυμία του σε σημείο όπου κάποιοι υποστηρικτές του να καλούν σε κινητοποιήσεις

Σύμφωνα όμως με όλες τις πληροφορίες που διαρρέονται φαίνεται ότι κανείς από τους δυο τους δεν θα λάβει το χρίσμα, το οποίο πιθανότατα να καταλήξει στον Μεσσήνιο Δημήτρη Πτωχό, πρώην διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργικού επιτελείου, επί κυβερνήσεως Σαμαρά  

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι η υποψηφιότητα Πτωχού είναι αποτέλεσμα συνεννόησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μεσσήνιο πρώην Πρωθυπουργό του οποίου η γνώμη έχει βαρύνουσα σημασία στην Περιφέρεια.

  • ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Τον τελευταίο καιρό έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια για το “φάγωμα” Νίκα. Ένα από αυτά το οποίο παρουσιάζει η ιστοσελίδα notospress αναφέρει ότι ενδεχομένως ο κ. Βλάσης ήταν “λαγός” στην “κούρσα” του “χρίσματος” ώστε να αποπροσανατολιστούν όλοι και μαζί τους και ο κ. Νίκας, να “ροκανιστούν” οι δυνάμεις Τατούλη στην Αρκαδία και να δοθεί η εντύπωση ότι ο υποψήφιος θα είναι ένα πρόσωπο εκτός Μεσσηνιακού εδάφους.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και την παρέμβαση του βουλευτή Μεεσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου ο οποίος προειδοποίησε ότι αυτό το παιχνίδι (Σαμαρά - Βλάση - Πτωχού) διχάζει την Παράταξη και βέβαια το περιέγραψε ως «πόλεμο» κατά Νίκα.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είνια ότι το όνομα του κ. Πτωχού εμφανίστηκε στο προσκήνιο για την Περιφέρεια μετά τις εθνικές εκλογές, το οποίο ενδεχομένως να σημαίνει ότι κάποιοι περίμεναν να προχωρήσουν δημιουργώντας τετελεσμένες καταστάσεις στον κ. Νίκα ο οποίος σίγουρα δεν θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο να αντιδράσει.

  • Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ

Ο νυν Περιφερειάρχης το 2019 ήταν η απάντηση της Ν.Δ. στον Πέτρο Τατούλη και μετά από μεγάλη κομματική κινητοποίηση σε όλη την Περιφέρεια κατάφερε και κέρδισε στον β’ γύρο.

Ο ίδιος είχε κάνει γνωστή την επιθυμία του να είναι και πάλι υποψήφιος μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι οι εν ενεργεία Περιφερειάρχες θα είναι και πάλι υποψήφιοι, αν το επιθυμούν.

Οι εξελίξεις όμως φαίνεται να έχουν πάρει το δρόμο τους και τώρα ο μόνος προβληματισμός δείχνει να είναι το επίπεδο της αντίδρασης του.

  • Θα αποδεχθεί σιωπηρά το γεγονός;;
  • Θα κατευθύνει κάποιους υποστηρικτές του στη Μεσσηνία προς τον Τατούλη;
  • Θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανεξάρτητης υποψηφιότητας;;
  • Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΩΧΟΣ

Ο φερόμενος από όλα τα ενημερωτικά Μέσα ως υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι 47 ετών, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών από το ΕΜΠ. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στον τομέα της Επιχειρησιακής Ερευνας και των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης καθώς και ExC-ExecutiveEducation από το MIT SloanSchool.

Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διοίκησης και των ΤΠΕ ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΕΜΠ ως επιστημονικός συνεργάτης Επιχειρησιακή Ερευνα και Τεχνολογίες Πληροφορικής. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία People. Είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και διοίκησης.

Θεωρείται στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμάρα από την εποχή της πρωθυπουργίας του έως και σήμερα.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι ο πατέρας του κ.Πτωχού, ο Παύλος Πτωχός, είχε τελειώσει Πολυτεχνείο το 1974 και κατέβηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να στήσει ένα τεχνικό γραφείο το οποίο πήγε καλά.

Μάλιστα ασχολήθηκε και με τα κοινά. Εκλέχθηκε δήμαρχος Μεσσήνης, διετέλεσε αντινομάρχης, ενώ ήταν και πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, του Πάμισου.

  • Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Πτωχού με τη Ν.Δ. στην Περιφέρεια αναδεικνύει και μια άλλη πτυχή η οποία περνά κάπως απαρατήρητη. Θα είναι είναι η τρίτη φορά σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις από το 2010 (όταν έπαψε ο διορισμός του Περιφερειάρχη) όπου ο υποψήφιος της Ν.Δ. θα είναι από την Μεσσηνία.

Το 2010 ήταν ο Δημήτρης Δράκος, πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας και το 2019 ο Παναγιώτης Νίκας, πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας. Ενδιάμεσα υπήρξε μια στήριξη προς τον Πέτρου Τατούλη έπειτα από την ιστορική του συνθηκολόγηση εκείνον τον καιρό με τον τότε Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Τελικά, φαίνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εξελιχθεί σε ένα “μεσσηνιακό ζήτημα” όλα αυτά τα χρόνια και όπως μας έλεγε Νεοδημοκράτης παράγοντας “ίσως θα ήταν καλύτερα τον Περιφερειάρχη να τον εκλέγουν απευθείας οι Μεσσήνιοι αφού οι υπόλοιποι μοιάζουμε για κομπάρσοι”.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ