ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Φωτιά στο Λουτράκι: Καίγονται σπίτια, κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Φωτιά στο Λουτράκι: Καίγονται σπίτια, κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στο Λουτράκι Κορινθίας, με τα πρώτα σπίτια να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν την επιχείρηση κατάσβεσης. Εκκενώθηκαν οικισμοί, το γηροκομείο "Ελπίς" και κατασκηνώσεις.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον οικισμό Ειρήνη στο Λουτράκι και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και έχουν καταστρέψει τα πρώτα σπίτια. Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τα διόδια Καλαμακίου και εξαπλώνεται.

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός έχει εκκενωθεί με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στο σημείο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της. Είναι σημαντικό ότι εθελοντές και πυροσβέστες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες έτσι ώστε η φωτιά να μην προχωρήσει στα σπίτια.

Δόθηκε επίσης νέα εντολής εκκένωσης από το 112 για τις περιοχές Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισο.

Εξαιτίας της φωτιάς έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων ως τον κόμβο της  Επιδαύρου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 54 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων με 19 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ