ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών»

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών»

Γιατί λέμε ότι έπινα πριν 15 χρόνια έπινα μπύρα με τον Παναγιώταρο και δεν λέμε ότι μεγάλωσα σε αριστερή οικογένεια;

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη, που ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου 2024,, αφέθηκε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει υπό πρωτόγονες, άθλιες συνθήκες στα λαγούμια, στην ορεινή Κορινθία και κατηγορείται για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, που συνελήφθη την περασμένη Κριακή σε περιοχή του Δήμοου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα ανήλικα παιδιά, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη.


«Έχω βγει με αναπηρία, έχω χαρτί από τα ΚΕΠΑ και με 15 χρόνια στο Δημόσιο θα έπρεπε να έχω βγει στη σύνταξη», δηλωσε μεταξύ άλλων μόλις αποχώρησε απο τα δικαστήρια.  Ο 45χρονος έβγαλε το δικό του... μανιφέστο για τις ημέρες που βρέθηκε στα κρατητήρια, λέγοντας ότι γνώρισε τους αδικημένους της ζωής, στους οποίους έστειλε μήνυμα. «Αδέρφια, δεν σας ακούνε, γυρίστε τους την πλάτη» είπε. 

«Έρχεται μια κοινωνία που σε έχει καταστρέψει και ύστερα ζητάει τα ρέστα τι δεν έκανες καλό» είπε. «Δεν αρνήθηκα μόνο τη διενέργεια DNA, αρνήθηκα και τη βιομετρική εξέταση λόγω της πίστης μου», είπε. 

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του.  «Δεν ξέρω πού είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου», είπε, προσθέτοντας ότι του πήραν το κινητό. 

Ο 45χρονος ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί υπήρξε η δικαστική του περιπέτεια, καθώς όπως είπε, δεν έχει πειράξει κανέναν. «Το παιδί μου κρατείται στο Παίδων με άρρωστα παιδιά, ενώ είναι υγιές», ανέφερε. 

Επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανάπηρος και ότι θα μπορούσε να βγει στη σύνταξη, ο παλαιοχριστιανός ανέφερε: «χάρη τους κάνω που δουλεύω». 

«Τα πιστεύω μου είναι ενάντια σε τεστ DNA»

Για την άρνησή του να κάνει DNA test, είπε στο Mega ότι η δικαστική εντολή παραβιάζει το δικαίωμά του και τα πιστεύω του, καθώς δεν στρεφόταν μόνο προς ένα παιδί του, αλλά προς όλη την οικογένεια. «Και μετά, όταν μας συνέλαβαν και μας είχαν 20 ώρες στην Ασφάλεια, αν υπήρχε κάτι το ύποπτο, δεν θα το είχαν βρει;» είπε.

«Εμένα τα πιστεύω μου είναι εναντίον σε κάθε βιομετρικό, βιολογικό υλικό. Από εκεί και πέρα θα τα πω με τον δικηγόρο μου», είπε, ενώ κατήγγειλε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο, γιατί δεν έκανε καν το τηλέφωνο που δικαιούταν, καθώς ήταν, όπως είπε, χαλασμένο.

«Εσείς μπορείτε να ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη»

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα ψάξει να βρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αφού επισκεφθεί πρώτα το παιδί του στο Παίδων, που αν και είναι υγιές, το έχουν μεταξύ αρρώστων.

Επίσης, υποστήριξε ότι στόχος είναι να του πάρουν τα παιδιά και να του διαλύσουν την οικογένεια. Μάλιστα, έθεσε θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως οι παλαιοημερολογίτες.

«Εσείς μπορείτε να ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη», είπε.

Για τη δουλειά του στον δήμο Ερέτρειας, όπου δουλεύει μέσω τηλεργασίας, ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει τη βάση του δήμου στον υπολογιστή του. «Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», είπε. Παράλληλα, επανέλαβε ότι αν ζούσε στη Γερμανία, με έξι παιδιά, ως μειονότητα, ανάπηρος, θα ζούσε μόνο από τα επιδόματα. 

«Ο καθένας τις επιλογές του πρέπει να τις κάνει με βάση τις δυνατότητές του. Εγώ με 1.000 ευρώ καλούμαι να ταΐσω 8 στόματα», ανέφερε. 

Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι δεν ήταν κοντά στον Ηλία Παναγιώταρο. «Μιλάμε πριν 15 χρόνια. Πριν 15 χρόνια και άνθρωπο να έχεις σκοτώσει παραγράφεται. Κατεβαίναμε στο κέντρο της Αθήνας και πίναμε μπύρα. Ο παππούς μου ήταν από τους τελευταίους που έμειναν στη Μακρόνησο. Γιατί λέμε ότι έπινα πριν 15 χρόνια έπινα μπύρα με τον Παναγιώταρο και δεν λέμε ότι μεγάλωσα σε αριστερή οικογένεια;», είπε. 

Για την εμφάνισή του στο Χυτήριο, είπε ότι δεν βρισκόταν εκεί με τη Χρυσή Αυγή, αλλά για θρησκευτικούς λόγους. «Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή», είπε. 

Ζήτησε γνωμάτευση από πραγματογνώμονα - ψυχίατρο

Νωρίτερα, ο 45χρονος είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο, απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη και ζήτησε γνωμάτευση από πραγματογνώμονα- ψυχίατρο σχετικά με ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας που έχει. Ο 45χρονος κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορωνοϊού δεν ανανεώθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το αίτημά του καταχωρήθηκε και αναμένονται αποφάσεις για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί.

Τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας εξακολουθούν να είναι άφαντα – μαζί με τη μητέρα – και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ