ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Ελβετοί έρχονται στην Πελοπόννησο για να δουν το μετρικό σιδηροδρομικό δίκτυο

Ελβετοί έρχονται στην Πελοπόννησο για να δουν το μετρικό σιδηροδρομικό δίκτυο

Κλιμάκιο από την πρεσβεία της Ελβετίας, με επικεφαλής τον ίδιο τον πρέσβη, θα επισκεφθεί στις 15 Μαρτίου στην Αρκαδία

Κλιμάκιο από την πρεσβεία της Ελβετίας, με επικεφαλής τον ίδιο τον πρέσβη, θα βρεθεί στις 15 Μαρτίου στην Αρκαδία για να δουν από κοντά το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής. Αυτό γνωστοποίησαν προχθές από την Τρίπολη τα μέλη του Κινήματος για τη διάσωση και την επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου.

Εκτός αυτού έγινε αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που χρονίζουν στο μετρικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου όπου τα δρομολόγια των τρένων έχουν ανασταλεί από το 2010.

Όπως ειπώθηκε μέχρι σήμερα το Κίνημα δεν έχει δεχτεί καμία βοήθεια από Δήμους για την επαναλειτουργία της γραμμής, ενώ στη νέα Περιφερειακή Αρχή έχει κατατεθεί ερώτηση για τα χρήματα που ήταν να επενδυθούν στη γραμμή Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και περιμένουν ενημέρωση για τις προθέσεις της στο θέμα της επαναλειτουργίας της μετρικής γραμμής.

Τέλος, ο επικεφαλής της Κίνησης Κώστας Μπρούσαλης επισήμανε πως πρέπει το δίκτυο και οι σταθμοί να καθαριστούν από τα δέντρα και τα κλαριά και να γίνει η ανακατασκευή του με σύγχρονα υλικά.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ