ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Εκκενώθηκε η αθλητική κατασκήνωση «Sport Camp» και το γηροκομείο ΕΛΠΙΣ

Εκκενώθηκε η αθλητική κατασκήνωση «Sport Camp» και το γηροκομείο ΕΛΠΙΣ

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην Καλλιθέα Λουτρακίου οδήγησε στην προληπτική εκκένωση της αθλητικής κατασκήνωσης Sport Camp

Εκκενώθηκε γηροκομείο

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 800 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο κλειστό γήπεδο της πόλης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Μήνυμα 112 για εκκένωση στο Καλαμάκι Ισθμίων και στον Παράδεισο

Το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ