ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Βρέθηκε και βαγονέτο στη Διώρυγα Κορίνθου (vid) !!!

Βρέθηκε και βαγονέτο στη Διώρυγα Κορίνθου (vid) !!!

Ο πιο συνηθισμένος τύπος, είναι εξοπλισμένος με σώμα ανατρεπόμενου τμήματος V και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά χύδην εμπορευμάτων, όπως άμμος, άνθρακας και ορυκτά

Μιχάλης Παπαμανωλάκης:  Έμαθα από τον επίκουρο καθηγητής Ιστορίας και Ελληνικού Πολιτισμού Πανεπιστημίου St. Louis, Missouri, κ. Νίκο Πουλόπουλο, αλλά και από τον Υπεύθυνο Μουσειακού Υλικού του ΟΣΕ κ. Ιάσονα Ζώρζο, ότι το βαγονέτο που βρέθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών στην Διώρυγα της Κορίνθου, ήταν ένα κλασικό βαγονέτο Decauville.

Κατά την διάνοιξη της Διώρυγας της Κορίνθου, στρώθηκαν γραμμές πλάτους 0,6 m και χρησιμοποιήθηκαν 100 περίπου βαγονέτα, με χειροκίνητη έλξη. Ένα βαγόνι Decauville είναι ένα σιδηροδρομικό φορτηγό όχημα, συνήθως σε τροχιά εύρους 0,6 m.

Συνήθως αποτελείται από ένα τυπικό ορθογώνιο πλαίσιο στο οποίο στερεώνονται δύο άξονες χωρίς ελαστικές αναρτήσεις. Ένα κουτί ή άλλος εξοπλισμός τοποθετείται σε αυτό, ανάλογα με τα προς μεταφορά εμπορεύματα.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος, είναι εξοπλισμένος με σώμα ανατρεπόμενου τμήματος V και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά χύδην εμπορευμάτων, όπως άμμος, άνθρακας και ορυκτά.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ