ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Βέλο Βόχα .. Σύγκρουση με φόντο την δεύτερη θέση

Βέλο Βόχα .. Σύγκρουση με φόντο την δεύτερη θέση

Μάχη Λιάκου-Μανάβη με έπαθλο την δεύτερη θέση - Ο Αννίβας στον "αυτόματο" - Η στήριξη Λέκκα στον Λιάκο - Οι επιθέσεις της Μαρίας Δημητρίου και η ανατροπή της "Ανατροπής"

Στο προηγούμενο σημείωμά μας για τις εκλογές στο Δήμο Βέλου Βόχας κάναμε αναφορά για την μάχη που δίνεται μεταξύ του Μιχάλη Λιάκου και του Θανάση Μανάβη αλλά και την δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος για να εξασφαλίσει μια εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Αναφέραμε επίσης την δυναμική που αναπτύσσει ο Μιχάλης Λιάκος στο Βέλο και πως μια σειρά παλαιών αυτοδιοικητικών στελεχών γενικότερα στην Δ.Ε. Βέλου έχει ταχθεί στο πλευρό του.

Μόλις εχθές την στήριξη του προσέφερε ένα ιστορικό στέλεχος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Βέλου Νίκος Λέκκας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλοι με μόνη εξαίρεση τον πρώην Δήμαρχο Θ. Λαμπρόπουλο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει τον κ. Μανάβη.

Ο ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ο Δήμαρχος έχει ήδη ξεκινήσει τις προεκλογικές ομιλίες του στα χωριά του Δήμου παρ’ όλα αυτά διακρίνεται μία (επικοινωνιακή τουλάχιστον) οπισθοχώρηση. Παρουσιάζονται μόνον οι υποψήφιοι, φαίνεται ότι δεν υπάρχει καν προεκλογικό πρόγραμμα και οι μόνες δεσμεύσεις έχουν να κάνουν με αυτές που είχε εξαγγείλει το 2019.

Η όλη προσπάθεια φαίνεται να κινείται με τον “αυτόματο πιλότο” ελπίζοντας ότι αποφεύγοντας διαπληκτισμούς και λεκτικές αντιπαραθέσεις το εκλογικό σώμα θα πειστεί δια της απόρριψης των υπολοίπων υποψηφίων.

Στο κάδρο του προεκλογικού αγώνα πάντως μπήκε ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σιάχος ο οποίος σε συνέντευξη του κατέρριψε ως "μπούρδες" τις υποσχέσεις του κ. Μανάβη για νερό σε όλα τα σπίτια σε 6 μήνες. Ο κ. Σιάχος άφησε όμως και σαφείς αιχμές για τον Περιφερειάρχη Παν. Νίκα για την αδυναμία να βοηθήσει τον Δήμο σε κάποια αρδευτικά έργα σημειώνοντας ότι αν αυτό συνέβαινε στην μεσσηνία δεν θα υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση.

ΛΙΑΚΟΣ - ΜΑΝΑΒΗΣ

Τις προηγούμενες ημέρες ξέσπασε μια αντιπαράθεση μεταξύ M. Λιάκου και Θ. Μανάβη με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου ότι το καλοκαίρι του 2024 κάθε σπίτι του Δήμου θα έχει νερό και ότι έχει έτοιμη μελέτη για υδροδότηση της περιοχής από την Στυμφαλία.

Το ερώτημα είναι “θα παραδώσει την μελέτη εάν δεν εκλεγεί στον επόμενο Δήμαρχο για το καλό του τόπου ή θα την κρατήσει κλειδωμένη στο συρτάρι; Κι αν για το καλο του τόπου την παραδώσει ποιο είναι τότε το συγκριτικό πλεονέκτημα;;”

Στις υποσχέσεις αυτές απάντησε με σκληρό τρόπο ο Μ. Λιάκος καταλήγοντας ότι σε αυτήν την προεκλογική περίοδο δεν χρειάζονται άλλα ψέματα και αναιτιολόγητες υποσχέσεις αφού ο κ. Μανάβης δεν έχει εξηγήσει επαρκώς πως θα γίνει όλο αυτό μέσα σε 6 μήνες. Ο  Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Βλάσης Τσιώτος “πάντως δηλώνει ότι τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται μετά το ψάρεμα και πριν τις εκλογές

Στην συνέχεια ο κ. Λιάκος ρώτησε ευθέως αν υπάρχει κάποια κρυφή συμφωνία με την οποία θα υδροδοτηθεί ο Δήμος από την Στυμφαλία. Ο κ. Δ. Πιστεύος, υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Σικυωνίων δεν φαίνεται να έπιασε την ασίστ παρά το γεγονός ότι το τέρμα παραμένει κενό.

Όλο το παραπάνω βέβαια είναι μια σαφής ένδειξη της μάχης που γίνεται για την δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών καθώς όλα δείχνουν ότι η άνοδος του κ. Λιάκου στην Δ.Ε. Βέλου και ιδιαίτερα στο Βέλο βάζει την δεύτερη θέση υπό μεγάλη συζήτηση.

Στα αξιοσημείωτα πάντως των προεκλογικών περιοδειών του κ. Μανάβη είναι η διαρκής αναφορά σε εργολάβο με τιμολόγια που αφορούσαν τον Δήμο Βέλου, την στιγμή που ο τελευταίος είναι υποψήφιος Δήμαρχος σε άλλο Δήμο. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα που γίνεται με τέτοια επανάληψη αυτή η αναφορά..

Η ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Όλη η παραπάνω κουβέντα για τις υποσχέσεις για το νερό πυροδότησε την παρέμβαση της “πρώην υποψηφίας Δημάρχου” Μ. Δημητρίου η οποία μαζί με τον συνεργάτη της Τάκη Μαρινάκο (με τον οποίο φαίνεται να συνυπογράφουν τις αναρτήσεις της αλλά όχι πλέον με τον Θ. Μανάβη) εμφανίζονται πολλές φορές ακόμη και “βασιλικότεροι” του κ. Μανάβη ίσως για να πείσουν το κοινό της παράταξης ότι δεν είναι ένα “ξένο σώμα”.

Η κα Δημητρίου ουσιαστικά απομονωμένη από τους υπόλοιπους υποψηφίους της παράταξης και παρά την γενναιόδωρη στήριξη του κ. Μανάβη προσπαθεί με διάφορους τρόπους να πείσει για τον “μαναβισμό” της αρχικά στέλνοντας τσουβάλια με καρδούλες στις αναρτήσεις του Θαν. Μανάβη αλλά και άλλων συνυποψηφίων της και πρόσφατα επιχείρησε να εκθέσει πολιτικά τον κ. Λιάκο.

Φαίνεται ότι η κα Δημητρίου στην προσπάθεια της να καταδείξει αναντιστοιχίες λόγων του κ. Λιάκου έχει ξεχάσει ότι η ίδια υπήρξε η σκληρότερη πολέμια του νυν αρχηγού της τον οποίον εγκαλούσε για έλλειμμα ηθικής και εντιμότητας σε σχέση με την ίδια, μόλις πριν δυο χρόνια.

Σαφείς αποστάσεις από τις αναρτήσεις της πάντως φαίνεται να κρατά ο επικεφαλής της παράταξης γεγονός το οποίο σημαίνει ότι

  • είτε η κ. Δημητρίου χρησιμοποιείται ως το πρόσωπο το οποίο εκπροσωπεί στην πολιτική αυτή σύγκρουση τον κ. Μανάβη και ο ίδιος αποφεύγει να “λερωθεί”
  • είτε η ίδια έχει την δική της πολιτική ατζέντα αγνοώντας τον αρχηγό της

Σε αυτό το τελευταίο αρχίζουν να συνηγορούν και άλλα στοιχεία όπως ότι

  • η κ. Δημητρίου συνεχίζει να έχει αναρτημένες στο πρώην εκλογικό της κέντρο αφίσες με την επισήμανση υποψήφια Δήμαρχος γεγονός το οποίο παραπέμπει στο ερώτημα αν υπάρχει πολιτικό “μαγαζί μέσα στο μαγαζί”.
  • Στην σελίδα της στο Facebook έχει αναρτημένη φωτογραφία επίσης ως υποψήφια Δήμαρχος,
  • στην δε ανάρτηση της προσπαθώντας να διασύρει πολιτικά τον κ. Λιάκο κάνοντας ένα ποτ πουρι συνθημάτων αναφέρεται και ο τίτλος του (πρώην ή νυν;;) συνδυασμού της (Ανατροπή). Ενδεχομένως η κα Δημητρίου να θέλει να υπενθυμίσει στον κόσμο την ύπαρξη της παράταξης που είχε.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ