ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Βέλο - Βόχα .. Οι “νεροκουβαλητές”, το μεγάλο πρόβλημα του Αννίβα Παπακυριάκου

Βέλο - Βόχα .. Οι “νεροκουβαλητές”, το μεγάλο πρόβλημα του Αννίβα Παπακυριάκου

Το 30% του συνδυασμού του έχει αποχωρήσει, ενδέχεται να ξεπεράσει και το 40% - Υποψήφιοι που δοκίμασαν την τύχη τους με τον κ. Παπακυριάκο διαμαρτύρονται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως “νεροκουβαλητές” με στόχο να διοικήσει και πάλι η ίδια ομάδα ανθρώπων.

To τελευταίο μας σημείωμα που αφορούσε τα τεκταινόμενα στην Αντιπολίτευση του Δήμου Βέλου Βόχας φαίνεται προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάλογο στην περιοχή. To γεγονός ότι 2113 άτομα διάβασαν μια μακροσκελή ανάλυση για τη Βόχα δείχνει από την μία την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης στην περιοχή αλλά και την ανάγκη ο κόσμος της περιοχής να διαβάσει ένα άρθρο της προκοπής το οποίο δεν θα έχει χρηματοδοτηθεί από κάποια παράταξη.

Και αφού ευλογήσαμε τα γένια μας ας επιστρέψουμε στο σημερινό μας σημείωμα.  Παρατηρήσαμε ότι κάποιοι “ανέμισαν” την ανάλυσή μας ως “σημαία” για να αποδείξουν ότι ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος δεν έχει αντίπαλο. Άλλοι πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να ψάχνουν “Μεσσίες” σε κάποιο 6ο πρόσωπο. Άλλοι πάλι άρχισαν να κατηγορούν τους υπάρχοντες υποψήφιους. Η περιοχή βέβαια δεν διακρίνεται για την ψυχραιμία της, αλλά μάλλον για τα πάθη της.

Με τη σημερινή μας ανάλυση θα αποδείξουμε ότι ΚΑΙ η παράταξη Παπακυριάκου έχει μεγάλα προβλήματα, ασχέτως αν αυτά “καμουφλάρονται” πίσω από την πληθώρα υποψηφιοτήτων στην Αντιπολίτευση.

  • ΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ

Όλοι στην Αντιπολίτευση συμφωνούν ότι η 13χρονη θητεία του Δημάρχου Παπακυριάκου δεν έχει αφήσει κάποιο εμβληματικό έργο στην περιοχή, ούτε έλυσε κάποιο χρόνιο πρόβλημα του Δήμου.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο σημείο το οποίο οι περισσότεροι παραβλέπουν. Ο Δήμαρχος προκειμένου να εκλεγεί τόσο το 2014 όσο και το 2019 ενέταξε στο συνδυασμό του πολλά αξιόλογα άτομα με την προοπτική της αξιοποίησης τους την επομένη των εκλογών.

Δυστυχώς όμως σύμφωνα με πολλά από αυτά τα αξιόλογα άτομα, οι μόνοι που αξιοποιήθηκαν ήταν και πάλι μια στενή ομάδα 5-6 ατόμων που διοικεί τα πάντα τα τελευταία 9 χρόνια. Έτσι λοιπόν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι αισθάνονται ότι συμμετείχαν ως “νεροκουβαλητές” υπό μια έννοια στο "μύλο" της παράταξης του Αννίβα ώστε να διοικεί η ίδια ομάδα ανθρώπων.

Ο Δήμαρχος Παπακυριάκος, βέβαια, έδινε τη δική του εκδοχή ότι “αφού ο κόσμος ψήφισε τους ίδιους, εγώ τι να κάνω;”. Αυτό φαίνεται να είναι αληθές μόνο εν μέρει, διότι σύμφωνα με τους “παθόντες”, ο ίδιος ο Δήμαρχος έκανε τα "στραβά μάτια" ή ανέχτηκε τακτικές που δημιουργούσαν αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα στους υποψήφιους, με αποτέλεσμα να “ρίχνονται” όλοι οι καινούριοι και να υποστηρίζονται διακριτικά αυτοί που είχαν εκλεγεί και το 2014.

  • ΠΟΙΟΙ “ΚΟΥΝΗΣΑΝ ΜΑΝΤΗΛΙ”

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα αλλάζουν. Γράφαμε στο προηγούμενο διάστημα ότι ο κ. Παπακυριάκος δεν έχει ανακοινώσει κανέναν υποψήφιο και αφήνει την Αντιπολίτευση να “πνίγεται σε μια κουταλιά νερό”. Ο ίδιος εμφανίζεται άνετος και με κάποιες αναρτήσεις του αφήνει εντέχνως υπονοούμενα ότι μαζεύει κόσμο.  

Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική αφού πληθώρα υποψηφίων του είτε δεν θα είναι και πάλι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μαζί του ή στην χειρότερη θα είναι και απέναντί του.

Κάποιοι το έχουν κάνει ήδη γνωστό αλλά υπάρχουν και άλλοι. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μερικοί από αυτούς είναι οι παρακάτω

  1. Βασίλης Τρωγάδης - Στιμάγκα (986 ψήφοι).
  2. Δημήτρης Γκατζογιάννης - Βοχαικό (508)
  3. Πάρις Παπαιωάννου - Κρήνες (306)
  4. Κατερίνα Ζάρκου - Στιμάγκα (411)
  5. Βασίλης Σαρμάς - Κοκκώνι (411)
  6. Γιώργος Λυκαργύρης - Χαλκί (404)
  7. Τάκης Μαρινάκος - Βραχάτι (331)
  8. Δήμητρα Τσεπεντζή - Ζευγολατιό (246)
  9. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης - Ζευγολατιό (233)
  10. Σοφία Μπαλτά - Βραχάτι (215)
  11. Γιάννα Μπεκιάρη-Βορινιώτη - Ζευγολατιό (156)
  12. Κωνσταντίνα Μεταξά - Ζευγολατιό (117)

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν κι άλλοι που ενδεχομένως δεν έχουν ακουστεί ενώ ερωτηματικό υπάρχει και για τους

  • Γιώργο Πρεδάρη (Κοκκώνι - 668 ψήφοι),
  • Κώστα Καραχοντζίτη - Βέλο (497) και
  • Γιάννη Μαγγίνα - Καλέτζι (405),

εκλεγμένοι και οι τρεις (ο πρώτος εξ’ αυτών παραιτήθηκε και ο τρίτος μπήκε ως επιλαχών).

Μόνον οι παραπάνω 12 είναι το 30% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον Δήμαρχο κ. Παπακυριάκο ενώ υπάρχει η εκτίμηση αυτό το ποσοστό να ξεπεράσει και το 40%.

Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και πολλούς τοπικούς συμβούλους που αυτή την φορά δεν θα είναι μαζί του όπως

  • ο Μαργαρίτης Μαργαρίτης (Βέλο),
  • οι Φάνης Αντωνόπουλος, Ντίνα Φραγκούλη και Δημήτρης Καλαντζής (Στιμάγκα),
  • ο Τάσος Θεοδώρου (Βέλο), κλπ

Αν κάνουμε μία "σούμα" όλοι οι παραπάνω καταγράφουν περίπου ένα 20%, το οποίο τώρα θα πρέπει να αντικατασταθεί από αντίστοιχης ψηφοσυλλεκτικής αξίας άτομα, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός στην περιοχή έχει φουντώσει αλλά και με πιθανότερη εξέλιξη από όλα αυτά τα άτομα που θα ανακοινωθούν να αξιοποιηθούν το ανώτερο 1-2 άτομα ... κι αυτό με μεγάλο ερωτηματικό. ...

Βέβαια ο κ. Παπακυριάκος σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται κάποιες βοήθειες από το Ζευγολατιό και ετοιμάζει “μετεγγραφές” από τον συνδυασμό του κ. Νίκου Τσίτουρα-Βουδούρη (Μαρία Κελαιδάκη στο Βοχαικό - 189 ψήφοι) ή επιστροφές από το παρελθόν (τον πρώην Αντιδήμαρχο του Λάμπη Τανισχίδη από το Βραχάτι).

Ειδικά όμως μια ενδεχόμενη βοήθεια από τον κ. Νίκο Τσίτουρα-Βουδούρη θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αφού νωπές είναι οι μνήμες από το 2019 όταν επί μήνες έβγαινε κάθε Παρασκευή στις κάμερες του τηλεοπτικού σταθμού Super TV και εξακόντιζε κεραυνούς καταγγελιών εναντίον του κ. Παπακυριάκου και τα βίντεο αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

Συμπερασματικά πάντως, αυτή τη στιγμή οι ΑΠΩΛΕΙΕΣ μοιάζουν πολύ περισσότερες από τις προσθήκες στην παράταξη του Δημάρχου.

  • ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ “ΨΗΝΟΝΤΑΙ”

Έχουμε φτάσει στο σημείο λοιπόν, όπου υποψήφιοι που δοκίμασαν την τύχη τους με τον κ. Παπακυριάκο διαπίστωσαν (σύμφωνα και με τα λεγόμενά τους) ότι χρησιμοποιήθηκαν ως “νεροκουβαλητές” με στόχο να διοικήσουν και πάλι οι ίδιοι. Και όταν ερωτώνται από άλλους αν θα ήταν καλή ιδέα κάποιος να είναι υποψήφιος με τον κ. Παπακυριάκο, δεν εκφράζονται και με τα καλύτερα λόγια..

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ότι ενώ η ανανέωση του συνδυασμού του Δημάρχου το 2019 ξεπερνούσε το 40%, μόνον 3 νέοι υποψήφιοι εξελέγησαν τελικά από τους 13, ενώ οι υπόλοιποι δεν αξιοποιήθηκαν ούτε σε άλλες θέσεις.

  • ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι ΚΑΙ η παράταξη του κ. Παπακυριάκου έχει μεγάλα προβλήματα όπως και οι υπόλοιποι αλλά αυτή τη στιγμή τα δικά του δεν φαίνονται.  

Θεωρούμε δε, ότι ο λόγος που ο κ. Παπακυριάκος δεν εμφανίζει τους δικούς του υποψήφιους είναι ακριβώς ότι αυτοί που μπορούν να παρουσιαστούν αυτή την στιγμή είναι ουσιαστικά όσοι απέμειναν με την προσθήκη κάποιων λίγων ίσως ονομάτων, ενώ υπάρχει και μια αρχική εκτίμηση ότι ο συνολικός αριθμός υποψηφίων του στο δημοτικό ψηφοδέλτιο αλλά και στα τοπικά, θα υπολείπεται αισθητά αυτού του 2019.

Τα πολλά και σημαντικά ονόματα των εκλογών του 2019 δεν πρόκειται να επανεμφανιστούν διότι πρώτον ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρότερος αυτήν την φορά, δεύτερον η περιοχή έχει συγκεκριμένο πληθυσμό και τρίτον τα "πρωτοκλασάτα" ονόματα δεν είναι ανεξάντλητα.

Όπως μας έλεγε και πρώην υποψήφιος σύμβουλος του ... “να δούμε ποιοι θα γίνουν οι νεροκουβαλητές του αυτή τη φορά”.

Εμείς θα πούμε ότι "καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια"

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ