ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Βέλο Βόχα .. Από το “παραμύθι” λείπει ο “κακός δράκος”

Βέλο Βόχα .. Από το “παραμύθι” λείπει ο “κακός δράκος”

Η σκιά του πρώην Δημάρχου Θ. Λαμπρόπουλου "πέφτει" και πάλι επανώ στις εκλογές του Δήμου Βέλου Βόχας για τρίτη φορά - Το πολιτικό "αφήγημα" της Μ. Δημητρίου

8 ημέρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και στο Δήμο Βέλου Βόχας το πολιτικό “θερμόμετρο” ανεβαίνει με την  Μαρία Δημητρίου να αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόσωπο αυτής της προεκλογικής περιόδου, σε επίπεδο επικοινωνίας σίγουρα.

Η κ. Δημητρίου πέρασε στην αντεπίθεση προχθές μην αντέχοντας τον καταιγισμό δηλώσεων και σχολίων για τη στάση της αρχικά να ανακοινώσει την συμπόρευση της με τον Θανάση Μανάβη δυο ημέρες αφού είχαν κλείσει τα ψηφοδέλτια αλλά και στη συνέχεια να μπαίνει “μπροστάρισσα” στον αγώνα του υποψηφίου Δημάρχου παρά το γεγονός ότι δυο χρόνια πριν τον είχε καταγγείλει εμμέσως πλην σαφώς ως άτομο με μειωμένα επίπεδα εντιμότητας και ηθικής σε σχέση με την ίδια.

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Στην χθεσινή ανακοίνωση της αφού αρχικά κάνει τα παράπονά της διότι πλείστοι όσοι της καταλογίζουν ασυνέπεια, πολιτική ανωριμότητα και αναντιστοιχία λόγων και έργων, στην συνέχεια περνά στην αντεπίθεση βρίσκοντας ως εύκολο θέμα τα “εικονικά τιμολόγια” όπως και τα χρέη της ΔΑΕΒ επί διοίκησης Λαμπρόπουλου.

Κι εδώ είναι που κάνει το μεγάλο λάθος.

Διότι ο πρώην Δήμαρχος Θόδωρος Λαμπρόπουλος αφού κίνησε γη και ουρανό να στηρίξει τον Βασίλη Τρωγάδη στην συνέχεια (και όπως όλες οι πληροφορίες από το Βέλο κατατείνουν) στηρίζει, διακριτικά είναι η αλήθεια, τον Θανάση Μανάβη.

Κι εδώ είναι που αρχίζoυν οι “μεγάλες τρύπες” στο αφήγημα της κας Δημητρίου η οποία επιτίθεται σε αυτούς που κατά την γνώμη της “έκλεισαν τα μάτια” στις ατασθαλίες του κ. Λαμπρόπουλου αλλά όχι στον ίδιο ο οποίος μένει στο “απυρόβλητο”.

Δηλ. η κα Δημητρίου έχει πρόβλημα με όλους όσους ακολούθησαν στην διοίκηση τον κ. Λαμπρόπουλο (δείχνοντας τον κ. Παπακυριάκο), έχει πρόβλημα με όσους συμμετείχαν στην διοίκηση του κ. Λαμπρόπουλου (σαν να ήταν αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις στην ΔΑΕΒ και δείχνοντας τον κ. Λιάκο) αλλά δεν έχει πρόβλημα ούτε με αυτόν που δημιούργησε τα χρέη και για τον οποίον δεν γράφει λέξη (τον κ. Λαμπρόπουλο) αλλά ούτε με τον αρχηγό της ο οποίος δεν έχει αναφέρει λέξη για τον υπαίτιο των χρεών αλλά αντιθέτως αναφέρει συνέχεια κάποιον “εργολάβο με τιμολόγια”.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

Οι ανακολουθίες όμως έχουν και συνέχεια. Η κα Δημητρίου βλέπει ως “περίεργη και ύποπτη” την στάση όλων όσων κάνουν κριτική στον κ. Μανάβη και δεν βλέπει ως “περίεργη και ύποπτη” την δική της “κωλοτούμπα” όπου από υβρίστρια του αρχηγού της έχει γίνει η πιο παθιασμένη υποστηρίκτρια του. Πότε πρόλαβε και είδε το φως το αληθινό μεταξύ 25ης Αυγούστου και 31ης που “έκλεισαν” τα ψηφοδέλτια;;

Βλέπει ως “περίεργους και ύποπτους” όσους κάνουν κριτική στις εξαγγελίες του αρχηγού της και δεν βλέπει ως “περίεργες και ύποπτες” τις υποσχέσεις του για το νερό από την Στυμφαλία, για το νερό σε όλα τα σπίτια του Δήμου σε 6 μήνες, για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού παρά το γεγονός ότι υπάρχει σύμβαση με τους Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας.

Η κριτική δε για τον έτερο υποψήφιο Δήμαρχο Μιχάλη Λιάκο πλησιάζει τα όρια της εμμονής ενώ διαπραγματευόταν μαζί του την σύμπραξη των παρατάξεων τους (δηλ. των 73 υποψηφίων του κ. Λιάκου και των 20 δικών της) ακριβώς μια εβδομάδα πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια. Η ίδια λέει ότι είχε προτείνει κοινή σύμπραξη των 3 για να πέσει ο Παπακυριάκος. Υπάρχουν όμως ερωτήματα.

Μήπως διαπραγματευόταν και τον ρόλο της στις Νέες Δυνάμεις την επομένη των εκλογών είτε σε περίπτωση νίκης ή ήττας εάν ο κ. Μανάβης δεν έδειχνε ενδιαφέρον;;; Μήπως στο κοινό μέτωπο που είχε προτείνει ήθελε τον κ. Λιάκο ως “ασπίδα” σε περίπτωση που ο κ. Μανάβης την “άδειαζε” πολιτικά την επομένη των εκλογών ενθυμούμενος τι έγινε την προηγούμενη φορά;;;

Που πήγε το "ας πάρουμε και 15%;"

Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που ανακοινώθηκε από τον κ. Μανάβη και δεν έχει ανασκευάσει τίποτα από τις δηλώσεις της περί ελλείμματος ηθικής και εντιμότητας για τον αρχηγό της. Έστω να πει ένα “έκανα λάθος, συγγνώμη” η “ο Θανάσης έχει αλλάξει σε αυτά τα δυο χρόνια”. Τίποτα. Το περνάει στο “ντούκου” και περιμένει από τους ανενημέρωτους και τους αδαείς να “φάνε αμάσητους” τους διθυράμβους της γι’ αυτόν. Και ο κ. Μανάβης επάνω στην ανάγκη του να κερδίσει τις εκλογές κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ

Είναι οφθαλμοφανές ότι η κα Δημητρίου αποτελεί “ξένο σώμα” μέσα στο συνδυασμό του κ. Μανάβη. Στις πολλές φωτογραφίες που βγάζουν οι υποψήφιοι ως παρέες η ίδια δεν είναι πουθενά. Έχει “καπελώσει” την προσπάθεια όλων των υπολοίπων υποψηφίων με την προβολή αλλεπάλληλων βίντεο όπου “κράζει” τον κ. Παπακυριάκο και τον κ. Λιάκο. Δεν κάνει προβολή των αυτοδιοικητικών της θέσεων , ούτε εξηγεί στον κόσμο γιατί πρέπει να την ψηφίσει αλλά καταγγέλλει τους υπόλοιπους. Ένα διαρκές μπαράζ καταγγελιών για όλους τους αντιπάλους λες και είναι αρχηγός στον συνδυασμό της.

Η προβολή την οποία εμμέσως πλην σαφώς επιδιώκει είναι δυσανάλογη σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους. Η αφίσα που αναφέρει ότι είναι υποψήφια Δήμαρχος στο “πρώην εκλογικό κέντρο” της στο Βέλο δεν είχε κατεβεί μέχρι προχθές και λειτουργεί ως διαφημιστικό υλικό. Έχετε δει κάποιον άλλον υποψήφιο σύμβουλο να έχει αναρτήσει αφίσες;; Εκτός αν η Νέα Πνοή έχει δυο αρχηγούς.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μανάβης προσπαθεί να την στηρίξει μιλώντας για ενότητα από ατσάλι (και έτσι πρέπει να κάνει και του το αναγνωρίζουμε) αλλά στην ανάρτηση της δεν μπήκε στον κόπο να κάνει “λαικ” ενδεχομένως γιατί καταλαβαίνει ότι η κα Δημητρίου είναι πολιτικά επικίνδυνη με την εμπλοκή της σε τόσες συγκρούσεις. Τι θα συμβεί αν ο κ. Μανάβης χρειαστεί δεύτερο γύρο;; Με τι πρόσωπο θα πάει να ζητήσει βοήθεια όταν η ενδεχομένως εκλεγείσα δημοτική σύμβουλος έχει "μαλλιοτραβηχτεί" διαδικτυακά με κόσμο και κοσμάκη;;;; .

Είχαμε επισημάνει στον κ. Μανάβη το λάθος που έκανε παίρνοντας την κα Δημητρίου νομίζοντας ότι θα κερδίσει επικοινωνιακά κάποιες εντυπώσεις και ενδεχομένως και 200 ψήφους.

Το αντίθετο έχει συμβεί, διότι πλέον και μόνον η παρουσία της έχει συσπειρώσει  τους άλλους δυο υποψήφιους συνδυασμούς και κυρίως αυτόν του κ. Λιάκου μέσα στο Βέλο αφού η υποψηφιότητά της χρησιμοποιείται ως ένα αρνητικό αφήγημα των εκλογών με την “κωλοτούμπα” που έκανε, με τον τρόπο που το έκανε, στον χρόνο που το έκανε.

Προς επίρρωση αυτών τόσο ο κ. Παπακυριάκος όσο και ο κ. Λιάκος στις ομιλίες τους αφήνουν σαφείς αιχμές εναντίον της για τον τρόπο που λειτούργησε μιλώντας ο μεν για προκαθορισμένες .αποφάσεις και ο δε για ιδιοτέλεια.

Η ζημιά έχει ήδη γίνει και όσο η κα Δημητρίου “ξεκατινιάζεται” καθημερινά τις τελευταίες ημέρες με γνωστούς και αγνώστους στο Facebook τόσο χάνονται πόντοι για τον κ. Μανάβη.  Όσο περισσότερο καταγγέλει τον Λιάκο, τον Στρατή, την Μπαλτά, την “Γνώμη Πολιτών”, τον isthmo, τον Σωτηρόπουλο, τον εργολάβο και όποιον άλλο της κάνει κριτική ενώ αφήνει εκτός τον κ. Λαμπρόπουλο δεν πείθει. Δεν μπορείς να καταγγέλεις τις πράξεις αλλά όχι αυτόν που τις έπραξε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η κα Δημητρίου με την χθεσινή της ανακοίνωση προσπάθησε να εμφανιστεί ως θύμα που όλοι την “χτυπούν” παρ’ όλα αυτά επειδή τα χούγια μένουν είναι και πάλι ειρωνική και επιθετική και δεν καταφέρνει να κερδίσει την συγκίνηση του φιλοθεάμονος κοινού. Οι περισσότεροι που της κάνουν “λαικ” τώρα δεν ήθελαν να την ξέρουν πριν 37 ημέρες.

Η ανασφάλειά την κάνει να βλέπει εχθρούς και συνωμοσίες παντού, βλέπει ύποπτες συμπεριφορές αν γίνεται κριτική στον αρχηγό της και την ίδια και είναι πάντα έτοιμη να “ανεβεί στα κάγκελα”,

Αυτό δεν είχε κάνει και προ δυο ετών όταν την διέγραψε ο αρχηγός της όπου και πάλι μέσω πληκτρολογίου “γάζωνε” χωρίς να σκέφτεται ότι ενδεχομένως κάποια στιγμή θα χρειαστεί “να φάει” τα λόγια της;;

Ο τίτλος “τόσο πολύ σας πείραξε παιδιά” και ο επίλογος “έγινα κατανοητή παιδιά;;” δεν αποτελεί πολιτικό λόγο για άτομο που θέλει να ασχολείται με τα κοινά, δείχνει έλλειψη σεβασμού σε όλους τους πολιτικούς της αντιπάλους νομίζοντας ίσως ότι μιλάει σε κάποια παρέα και προσπαθώντας να επιβληθεί δια της ειρωνείας.

Υ.Γ. Και επειδή η κα Δημητρίου μας συμπεριέλαβε στους επικριτές της θα της θυμίσουμε ότι της τείναμε χείρα βοηθείας ως νέα και άφθαρτη όταν ο κ. Μανάβης την “πέταξε” από το συνδυασμό του και δεν την ήξεραν πολιτικά παρά μόνον στο χωριό της. Ακόμη βίντεο του isthmos επικαλείται για να κάνει κριτική στον κ. Παπακυριάκο. Όπως είχε ξεχάσει και τον κ. Μανάβη μέσα σε 16 μήνες που την είχε ευεργετήσει τα μέγιστα ώστε να βρεθεί στο Δ.Σ. το 2019.

Τέλος θα θυμίσουμε έναν μύθο και ίσως και ο κ. Μανάβης καταλάβει τον συμβολισμό

---------------

Ένας σκορπιός που αναζητά τροφή στην απέναντι όχθη του ποταμού προτείνει στο βάτραχο να τον διαπεραιώσει μεταφέροντάς τον στην πλάτη του. Στις αντιρρήσεις του βατράχου ότι κινδυνεύει να τον θανατώσει με το κεντρί του επειδή είναι επιρρεπής σε τέτοιες περιπτώσεις ο σκορπιός αντεπιχειρηματαλογεί ότι σε τέτοια περίπτωση θα πνίγονταν και ο ίδιος μια και δεν γνωρίζει να κολυμπά.

Πείθεται ο βάτραχος, αλλά περίπου στο μέσο της διαδρομής η τρυφερή σάρκα του βατράχου έβαλε τον σκορπιό σε πειρασμό και τον κέντρισε. Τότε ο βάτραχος πρόλαβε και αναφώνησε «γιατί το έκανες αφού και οι δυο μας είμαστε πια χαμένοι».

«Το ξέρω» απάντησε ο σκορπιός, «αλλά είναι στη φύση μου να κεντρίζω».

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ