ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
“Αυτογκόλ” Αννίβα στη Βόχα - Έβαλε υποψήφιους συμβούλους χωρίς να τους ρωτήσει

“Αυτογκόλ” Αννίβα στη Βόχα - Έβαλε υποψήφιους συμβούλους χωρίς να τους ρωτήσει

Ο Δήμαρχος παρουσίασε ένα βίντεο με 46 πρόσωπα και εκεί αφήνεται τεχνηέντως να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιοι μαζί του. Ήδη όμως εμφανίστηκαν άτομα που δηλώνουν ότι ανακοινώθηκαν χωρίς να έχουν δώσει την έγκριση τους. Τελικά όσοι ανακοινώθηκαν είναι μαζί του ή όχι;

Φαίνεται ότι τα δημοσιεύματα μας σχετικά με τις προεκλογικές εξελίξεις στο Δήμο Βέλου Βόχας δημιουργούν περισσότερο “θόρυβο” στην περιοχή από ότι όλες μαζί οι ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης. Όπως μας έλεγαν δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι, αντιπολίτευση πλέον κάνει μόνον ο isthmos (και ο Θανάσης Περαχωρίτης θα συμπληρώναμε εμείς).

Έτσι, μετά τις αποκαλύψεις μας για το κύμα φυγής πολλών στελεχών από την παράταξη του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου εξαιτίας της αίσθησης πολλών ότι καταλήγουν “νεροκουβαλητές” ώστε να διοικούν τα ίδια στελέχη για μια 10ετία, ο Δήμαρχος πέρασε στην αντεπίθεση.

Προχθές άρχισε να ανοίγει τα “χαρτιά” του και παρουσίασε ένα βίντεο όπου εμφανίζονται 46 πρόσωπα και αφήνεται τεχνηέντως να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιοι μαζί του στις εκλογές του Οκτωβρίου. Και το λέμε αυτό διότι ήδη εμφανίστηκαν άτομα που δηλώνουν ότι ανακοινώθηκαν χωρίς να έχουν δώσει την έγκριση τους.

Ένας από αυτούς, ο αντιπρόεδρος του Μπολατίου Πάνος Φρυσιρας, ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ότι ο κ. Παπακυριάκος τον έβαλε στο βίντεο χωρίς να τον ρωτήσει.

Η δήλωσή του είναι η εξής

“Ως Αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Μπολατίου, είχα συνεργασία με την δημοτική αρχή. Αυτή η διαδικασία ήταν μονόδρομος. Δεν έχω κάτι να καταλογίσω στον Δήμαρχο. Εμφανίστηκε η φωτογραφία μου, σε ένα βίντεο, με υποψήφιους συμβούλους για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Εγώ δεν έχω συμφωνήσει την κάθοδο μου. Κάνω αυτή την ανακοίνωση γιατί έχω δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα που με ρωτουν, εάν ισχύει η υποψηφιότητα μου. Καλό καλοκαίρι. Και ας ευχηθούμε με νερό στις βρύσες μας”

Παράλληλα το isthmos.gr έχει πληροφορίες ότι και ο πρόεδρος ενός χωριού του Δήμου ανακοινώθηκε χωρίς να ερωτηθεί ενώ η αντιπολίτευση του Δήμου διαρρέει ότι υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι ανακοινώθηκαν χωρίς να δώσουν to “πράσινο φως”.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ;;

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει το ερώτημα γιατί ο Δήμαρχος να ανακοινώσει άτομα χωρίς να τα ρωτήσει;;

Κύκλοι της αντιπολίτευσης στους οποίους απευθυνθήκαμε για να πάρουμε απαντήσεις σημειώνουν ότι "η κυριαρχία του Δημάρχου δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θέλει να δείχνει ο ίδιος  απλά το κενό που εμφανίζεται στην Αντιπολίτευση μέχρι στιγμής την κάνει να φαντάζει μεγάλη. Στην ουσία ο Αννίβας €ίναι εξαιρετκά ευάλωτος και το γεγονός ότι έκανε κάτι τέτοιο κάπου κρύβει κι έναν πανικό".

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι το θέμα προσέλκυσης νέων "νεροκουβαλητών"  για μια 4η θητεία δεν είναι εύκολη υπόθεση και εικάζουν ότι ο Δήμαρχος πιεζόμενος από τα δημοσιεύματα του isthmos αναγκάστηκε να προχωρήσει σε άτσαλες κινήσεις και να παρουσιάσει στα γρήγορα μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι όμως δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι μαζί του στις εκλογές.

Στο ερώτημα δε για ποιο λόγο κάποιοι από αυτούς που παρουσιάστηκαν και δεν έχουν συμφωνήσει δεν βγαίνουν να το καταγγείλουν και το έκανε μόνον ο Φρισήρας, γνωστός παράγοντας της περιοχής σημείωσε με νόημα "Πολλοί ψαρεύουν με 5 καλάμια και περιμένουν να δουν που θα πάει το πράγμα μέχρι τέλους και μετά θα τοποθετηθούν".

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Όσον αφορά το βίντεο θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι απλά χαμηλής αισθητικής, προχειροφτιαγμένο λες και αυτός που το έφτιαξε βιαζόταν να τελειώσει. Τα πρόσωπα μένουν 1-2 δευτερόλεπτα κι εξαφανίζονται, δεν υπάρχουν ονόματα, ούτε ποιοι είναι υποψήφιοι στο γενικό και ποιοι στα τοπικά ψηφοδέλτια.

Επίσης, ακούσαμε να χρησιμοποιείται το τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη “Η γιορτή που μου χρωστάς” και στείλαμε μήνυμα στην τραγουδίστρια για να δούμε αν το έχει εκχωρήσει στον κ. Παπακυριάκο για να το χρησιμοποιεί για την προεκλογική του καμπάνια ή θα πρέπει να παρέμβει η ΑΕΠΙ.

Στη συνέχεια διαπιστώσαμε ότι έλειπαν και οι 12 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παρουσίαση προφανώς για να μην ξαναφωνάξει ο κόσμος ότι “πάλι τους ίδιους βλέπουμε”. Βλέποντας τα πρόσωπα καταλαβαίνουμε ότι είναι όλα όσα έχει ο Δήμαρχος (αν και θα πρέπει να αφαιρέσουμε όσους δεν έδωσαν την άδεια τους να εμφανιστούν) αυτή τη στιγμή συν τους εκλεγμένους. Να θυμίσουμε ότι το 2019 είχε πάνω από 120 υποψήφιους συνολικά.

Επίσης άλλη μια δικαίωση για το isthmos είναι ότι από τους 12 και πλέον υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του 2019 που είχαμε σημειώσει ότι αποχώρησαν δεν εμφανίστηκε κανένας, άρα οι πληροφορίες μας ήσαν σωστές.

Τέλος, τα νέα πρόσωπα που είδαμε δεν ξεπερνούν τα 15 ενώ το μόνο “πρωτοκλασάτο” όνομα είναι ο πρώην Αντιδήμαρχος του κ. Παπακυριάκου, Λάμπης Τανισχίδης από το Βραχάτι, για τον οποίον οι πληροφορίες το 2019 ανέφεραν ότι διερευνούσε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος εναντίον του κ. Παπακυριάκου,αλλά αφού μέτρησε τις δυνάμεις του έκανε πίσω.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ