ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -

Αμυράς για καμένα στην Κορινθία: «Θα γίνει αναδάσωση όλης της περιοχής»

Στη διαβεβαίωση πως όλες οι εκτάσεις πρασίνου που κάηκαν κατά την πρόσφατη πυρκαγιά θα «ξαναπρασινίνουν», προχώρησε από τη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς

«Να διαβεβαιώσω τους κατοίκους των περιοχών πως θα γίνει αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων, είτε με παρέμβαση είτε με φυσική αναγέννηση, όπου είναι εφικτό. Σε αυτά τα 50.000 στρέμματα καμένου δάσους δεν είχαμε στο παρελθόν πυρκαγιές, άρα είναι δυνατόν να αναγεννηθεί», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, και πρόσθεσε: «Αν η φυσική αναγέννηση δεν τα καταφέρει, εμείς θα εντάξουμε τις περιοχές στο εθνικό σχέδιο αναδασώσεων που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από το Ταμείο Ανάκυψης. Οι καμένες περιοχές θα ξαναπρασινίσουν».

Ο κ. Αμυράς ξεκαθάρισε ακόμα ότι όσα έχουν ακουστεί περί τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην περιοχή είναι fake news.

«Διαβάζουμε fake news, όπως, για παράδειγμα, ότι θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα καμένα. Ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας των καμένων εκτάσεων. Όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, οι εκτάσεις αυτές άμεσα θα αναδασωθούν. Ούτε μισή ανεμογεννήτρια δεν πρόκειται να χωροθετηθεί, όχι απλά να τοποθετηθεί. Ούτε λατομείο, ούτε τίποτα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να επανέλθει το δάσος και να επανακάμψουν τα οικοσυστήματα», κατέληξε.
 

ΚΟΡΥΦΗ