ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Π. Νίκας .... Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα νοσοκομεία μας

Π. Νίκας .... Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα νοσοκομεία μας

Κι όταν ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα πέραν των παρεμβάσεων της Περιφέρειας, τις οποίες κάποιοι θέλουν να τις οικειοποιούνται”

“Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν ήδη ενημερωθεί τα Κέντρα Υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στα οποία θα παραδοθούν τα νέα ασθενοφόρα” δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην εκδήλωση που έγινε σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στην Πάτρα, για την παράδοση των 20 νέων ασθενοφόρων, η προμήθεια των οποίων έγινε με πιστώσεις του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 μετά από την ένταξη σε αυτό της σχετικής πράξης, πριν 3 χρόνια, με υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Νίκα.

“Η σημερινή τελετή θα έπρεπε να γίνει στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας που διέθεσε τις πιστώσεις για τα οχήματα αυτά μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος” σχολίασε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα:

“Ωστόσο, το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι -στην καλύτερη περίπτωση- κάτω από τον μέσο όρο. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ποιοτική, όταν απαιτείται σήμερα από τον κόσμο να μεταβαίνει στην Πάτρα ή στην Αθήνα για σοβαρά περιστατικά. Οταν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Κι όταν ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα πέραν των παρεμβάσεων της Περιφέρειας, τις οποίες κάποιοι θέλουν να τις οικειοποιούνται” σημείωσε ο Π. Νίκας. Και κατέληξε:

“Εν κατακλείδι, το θέμα δεν είναι ποιος αγόρασε τι, αλλά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό είναι επί της ουσίας που ενδιαφέρει τους πολίτες. Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα νοσοκομεία μας, όταν είναι εμφανές ότι δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την βελτίωση της κατάστασης”.

ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής, από τα 20 οχήματα, 3 κατευθύνονται στην Αργολίδα (2 στο Κ.Υ. Κρανιδίου και 1 στο Κ.Υ Λυγουριού), 6 στην Αρκαδία (2 στο Κ.Υ. Τροπαίων και από 1 στα Κ.Υ. Αστρους, Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Μεγαλόπολης), 1 στην Κορινθία (Κ.Υ. Γκούρας), 6 στη Λακωνία (2 στο Κ.Υ. Μολάων και από 1 στα Κ.Υ. Αρεόπολης, Βλαχιώτη, Γυθείου και Νεάπολης) και 4 στη Μεσσηνία (2 στο Κ.Υ. Κυπαρισσίας και από 1 στα Κ.Υ. Αγίου Νικολάου και Μελιγαλά).

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ