ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Κόρινθο

Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Κόρινθο

Θα ερμηνευτούν έργα των Shostakovich, Dvorak, Debussy, αλλά και Kodaly, Martinu, Σίμου Παπάνα από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2022

Ενα μοναδικό φεστιβάλ κλασικής μουσικής επανέρχεται στην Κόρινθο από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή πέντε εξέχοντων καλλιτεχνών. Ο λόγος για το 2ο MusiKaloy Festival που διοργανώνει το Fondation Kaloy-Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού.

Πρόκειται για έναν μοναδικό θεσμό, με σκοπό τη διάδοση της κλασικής μουσικής. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ είναι οι Νοe Inui (βιολί), Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Ηλίας Λιβιεράτος (βιόλα), Άγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο, Β΄κορυφαίος στα βιολοντσέλα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) και David Bogorad (βιολί, Β΄ κορυφαίος στα δεύτερα βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης).

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

–Κυριακή 6/11, 20:00 Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Βασίλης Ρώτας», Κόρινθος, Φλοίσβος

–Δευτέρα 7/11, 19:30 Βίλα Σικελιανού – Sikyon Coast Hotel and Resort, Συκιά Κορινθίας / Πευκιάς / Ξυλόκαστρο

–Τρίτη 8/11, 20:00 Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, Αίθουσα Εκδηλώσεων, Κόρινθος

 

Θα ερμηνευτούν έργα των Shostakovich, Dvorak, Debussy, αλλά και Kodaly, Martinu, Σίμου Παπάνα, σε ένα πρόγραμμα, το ρεπερτόριο του οποίου «συνέθεσε» ο Noe Inui.

Εισιτήρια θα πωλούνται στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, αλλά και στους τόπους διεξαγωγής του Φεστιβάλ την εκάστοτε ημέρα πραγματοποίησης των εκδηλώσεων. Η γενική είσοδος είναι στα 10€, η μειωμένη στα 8€ (φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, άνεργοι, ΑμεΑ με τον συνοδό τους), ενώ για παιδιά και νέους έως 26 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Το 2ο MusiKaloy Festival Κλασικής Μουσικής που διοργανώνει το Fondation Kaloy – Kαλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού, πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων, και σε συνεργασία με το Sikyon Coast Hotel and Resort.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ