ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Χρόνος/Τόπος Διεξαγωγής: από τις 10 έως τις 13 Μαΐου 2024, στους θεατρικούς χώρους του Δήμου

Η Κόρινθος συνεχίζει και αναπτύσσει το δίκτυό της με τις πόλεις που υπήρξαν αποικίες της κατά την αρχαιότητα μέσω του πολιτισμού.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση του 21ου αι.», με θέμα έτους: «Κόρινθος, μητρόπολη και αποικίες» θεατρικών ομάδων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Δήμου Κορινθίων, των Συρακουσών, της Κέρκυρας, του Αντιρρίου, της Λευκάδας και του Φιέρι, με τις εξαιρετικές παραστάσεις τους, καθώς και οι σημαντικές εισηγήσεις των συνέδρων στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Αρχαίο ελληνικό δράμα: συνεκτικός ιστός ανάμεσα στις μητροπόλεις και τις αποικίες», που πραγματοποιήθηκαν στην Κόρινθο τον Μάιο του 2023, ήδη μας έδωσαν το πρώτο αισιόδοξο δείγμα γραφής. Η παρουσία αντιπροσωπειών από όλους τους συμμετέχοντες Δήμους, η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και η θερμή υποδοχή του Τύπου, κατά την πρώτη διοργάνωση, προμηνύουν ένα ευοίωνο μέλλον για την πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων.

Χρόνος/Τόπος Διεξαγωγής: από τις 10 έως τις 13 Μαΐου 2024, στους θεατρικούς χώρους του Δήμου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ θα έχει κάθε χρόνο διαφορετική θεματική.

Φέτος διατηρεί τη θεματική του 2023 «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» λόγω και της επισημοποίησης της πρωτοβουλίας για την Ίδρυση Δικτύου Πόλεων Αποικιών Κορίνθου. Έχουν κληθεί από την Ελλάδα οι Δήμοι Κερκυραίων και διαποντίων νήσων, Λευκάδας, Αρταίων, Ακτίου – Βόνιτσας, Ναυπακτίας και Νέας Προποντίδας, ενώ από το εξωτερικό οι Δήμοι/περιοχές Συρακουσών (Ιταλία), Φιέρι (Αλβανία) και Δυρράχιο (Αλβανία).

Έτσι το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου απευθύνεται και πάλι στους Δήμους/Πόλεις που υπήρξαν αποικίες της Κορίνθου κατά την αρχαιότητα και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό θεατρικές ομάδες από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα-Σχολεία/Ακαδημίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων και των εν λόγω πόλεων-αποικιών, όπως αυτά εξειδικεύονται στον Κανονισμό του Φεστιβάλ και στις επιστολές/προσκλήσεις που έχουν ήδη αποσταλεί.

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, η οποία θα αναδείξει την Πρωτοβουλία Ίδρυσης Δικτύου Πόλεων: «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» με προσκεκλημένους του κ.κ. Δημάρχους και Αντιπροσωπείες των Δήμων-Αποικιών της Κορίνθου κατά την αρχαιότητα.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που από την πρώτη στιγμή συνέβαλε καθοριστικά με το κύρος και την τεχνογνωσία του στην επιτυχία του νέου θεσμού, ενώ η συμμετοχή των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Κορινθίας γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων).

Θα ακολουθήσει τακτική ενημέρωση του κοινού για την πορεία των εργασιών.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ