ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Πέφτουν υπογραφές για το λιμάνι της Πάτρας

Η πόλη αποκτά επιτέλους το λιμάνι της και όλα είναι έτοιμα για να πέσουν υπογραφές και απο τις δύο πλευρές στην σύμβαση παραχώρησης των 3,5 χιλιομέτρων παραλιακού μετώπου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας. Η πόλη αποκτά επιτέλους το λιμάνι της και όλα είναι έτοιμα για να πέσουν υπογραφές και απο τις δύο πλευρές στην σύμβαση παραχώρησης των 3,5 χιλιομέτρων παραλιακού μετώπου.

Για το θέμα μάλιστα συνεδριάζει εκτάκτως αύριο στις 2.30 το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για την υπογραφή της σύμβασης, το κείμενο της οποίας έχει σταλεί σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Είχαν προηγηθεί μαραθώνιες διαβουλεύσεις το Σάββατο μεταξύ του Δημάρχου της Πάτρας και των νομικών και τεχνικών συμβούλων του Δήμου και του ΟΛΠΑ για τη μελέτη της σύμβασης η οποία είχε σταλεί  από τον ΟΛΠΑ στο Δήμο, με τις παρατηρήσεις του ΟΛΠΑ, επί του σχεδίου σύμβασης που είχε προτείνει ο Δήμος.

Ο Γιάννης Δημαράς, είχε παρατηρήσεις σε δύο σημεία της προτεινόμενης από τον ΟΛΠΑ σύμβασης, ενώ σε δύο άλλα σημεία ήταν απολύτως κάθετος και ζητούσε επιτακτικά την απάλειψή τους, τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί να υπογράψει τη σύμβαση αν δεν αφαιρεθούν.

Σήμερα ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι ο ΟΛΠΑ κάνει δεκτές τις παρατηρήσεις του σε ό,τι αφορά τα επίμαχα σημεία και συμφωνεί με τις παρατηρήσεις του Δημάρχου, ο οποίος τώρα καλείται να την υπογράψει για να παραδοθεί το μέτωπο των 3,5 χιλιομέτρων.

Ακολούθως ο Δήμαρχος έστειλε τη σύμβαση προς μελέτη στους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, ενώ ορίστηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για αύριο το μεσημέρι στις 2.30.

Προκειται για πολιτική νίκη του Γιάννη Δημαρά οι χειρισμοί του οποίου στέφηκαν απο απόλυτη επιτυχία, αλλά και για νίκη  του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας που ενωμένο κατάφερε να κατακτήσει ένα χρόνιο ζητούμενο της πόλης.

Η συναίνεση φαίνεται πως κάνει καλό στην Πάτρα.

ΚΟΡΥΦΗ