ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

Το υποβρύχιο σπήλαιο του Κρυονερίου Κυνουρίας μέσα από video του 1987!

Το Σπήλαιο του Κρυονερίου είναι γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες δημιουργήθηκε την εποχή που το νερό της θάλασσας ήταν χαμηλότερα. Η στάθμη της θάλασσας με τους αιώνες ανέβηκε, πλημμύρισε το εσωτερικό του σπηλαίου και σήμερα έχει αυτή την εικόνα που θα δείτε στο video.


Το Σπήλαιο του Κρυονερίου είναι γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες δημιουργήθηκε την εποχή που το νερό της θάλασσας ήταν χαμηλότερα. Η στάθμη της θάλασσας με τους αιώνες ανέβηκε, πλημμύρισε το εσωτερικό του σπηλαίου και σήμερα έχει αυτή την εικόνα που θα δείτε στο video.

Ο δύτης - ερευντητής Αλέξης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος του ‘40. Την τέχνη της φωτογραφίας την διδάχτηκε από τον πατέρα μου που ήταν επαγγελματίας φωτογράφος.

Παράλληλα με την αγάπη για την θάλασσα τον μάγευε ο βυθός, στο οποίο με διάφορες αυτοσχέδιες κατασκευές κατάφερνε να παραμένει και να τον παρατηρήσει. Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε επαγγελματικά με την υποβρύχια έρευνα και κινηματογράφηση και κατάφερε να γίνει γνωστός μέσα από το έργο του.

Έχει συμπληρώσει 8.500 ώρες υποβρύχιας εμπειρίας με κινηματογράφηση και φωτογράφηση του βυθού και έχει καταδυθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές περιοχές της Μεσογείου, της Καραϊβικής και της Ερυθράς Θάλασσας.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει αρκετές παραγωγές για την ελληνική κρατική τηλεόραση, πολλά υποβρύχια ντοκιμαντέρ και χιλιάδες υποβρύχιες φωτογραφίες.

Τον έχουν εμπιστευτεί πολλές φορές για γυρίσματα υποβρυχίων σκήνων για τον κινηματογράφο και έχει συνεργαστεί με την Βρετανική, Ολλανδική, Αραβική τηλεόραση, καθώς επίσης και για παραγωγές της Αυστρίας, της Κύπρου και της Ελβετίας.

Έχει πετύχει πολλές ανακαλύψεις αρχαίων ναυαγίων και γεωλογικών φαινομένων. Έχει ξεχωριστή σημασία η έρευνα που έκανε στα απομεινάρια της ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο.

http://www.tyrostsakonia.gr


 

ΚΟΡΥΦΗ