ΚΟΙΝΩΝΙΑ -

Το στρατόπεδο της Κορίνθου, παραχωρείται υπό προϋποθέσεις στον Δήμο Κορινθίων – Απάντηση ΥΠΕΘΑ

Στην γραπτή απάντηση αναφέρεται: «το ΥΠΕΘΑ μελετά και αξιολογεί ως αξιόπιστες μόνο τις προτάσεις εκείνες που περιλαμβάνουν συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο (Master Plan) καθώς και ρητή αποδοχή της πάγιας και απαρέγκλιτης αρχής των υπέρ του Τ.ΕΘ.Α. ανταποδοτικών ωφελημάτων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συστηματικές προσπάθειες του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα φαίνεται ότι με τον πλέον επίσημο τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση του στρατοπέδου «Καλογερογιάννη» (πρώην 6ου ΣΠ) στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, σε νέα απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση του Χρίστου Δήμα, το ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνει πως προτίθεται να συνεργαστεί με τον Δήμο Κορινθίων προκειμένου ο χώρος να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία.

Στην γραπτή απάντηση αναφέρεται: «το ΥΠΕΘΑ μελετά και αξιολογεί ως αξιόπιστες μόνο τις προτάσεις εκείνες που περιλαμβάνουν συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο (Master Plan) καθώς και ρητή αποδοχή της πάγιας και απαρέγκλιτης αρχής των υπέρ του Τ.ΕΘ.Α. ανταποδοτικών ωφελημάτων» για να καταλήξει «το ΥΠΕΘΑ προσβλέπει στην κατ΄ αρχήν συνεργασία του με την δημοτική αρχή της Κορίνθου μόνο όμως υπό την προϋπόθεση της αποδοχής, εκ μέρους της, του ως άνω πλαισίου».

Με αφορμή την απάντηση του ΥΠΕΘΑ, ο Χρίστος Δήμας κάνει λόγο για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να ξεκινήσουν επίσημα οι επαφές ανάμεσα στις δημοτικές αρχές και το αρμόδιο υπουργείο και σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει πραγματικότητα η παραχώρηση του στρατοπέδου.

Ακολουθεί το πλήρες έγγραφο – απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

Απάντηση_ΥΠΕΘΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 18.01.2016

ΚΟΡΥΦΗ