ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Κινηματογράφος -

Το Μούλκι στο φεστιβάλ των Κανών!

Η ταινία «Μεταμόρφωση» στην οποία πρωταγωνιστεί ένας μαθητής από το χωριό της Κορινθίας πρωταγωνιστεί σε μία από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους

Σε ένα από τα τέσσερα γκραν σλάμ του κινηματογράφου, στο φεστιβάλ των Καννών (και συγκεκριμένα στο Short Film Corner), συμμετέχει μια ταινία μικρού μήκους που μετρά ήδη τέσσερα βραβεία και δεκάδες συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ.

Το ιδιαίτερο αυτής της ταινίας είναι πως πρωταγωνιστεί έναν μαθητής από το Μούλκι Κορινθίας, ο Σωτήρης Λεπεσιώτης, την διεύθυνση φωτογραφίας έχει η Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη, επίσης από το Μούλκι, ενώ συμπαραγωγός εταιρεία, είναι η «Μεταμόρφωση», με έδρα και αυτή το Μούλκι.

Η ταινία είναι o «Μινώταυρος» της Emy Bulloch και περιγράφει την ιστορία ενός …ποντικιού που αναζητά τα θύματά του μέσα στον Λαβύρινθο με τα απομεινάρια των θυσιασμένων ονείρων. Ο αφηγητής, ένας «Θησέας», ως άλλος σωτήρας, προσπαθεί να αντισταθεί στα αδιέξοδα.

Μέσα από την αλληγορική αφήγηση του μύθου του Μινώταυρου, διαφαίνεται η διαχρονικότητα της ανθρώπινης πάλης για επιβίωση. Η σκηνοθέτης Emy Bulloch συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την καλλιτεχνική ομάδα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ».

Είχε προηγηθεί η επιτυχημένη συνεργασία που είχε πριν δύο χρόνια, για την παραγωγή της ταινίας «Fairytails», με πρωταγωνίστριες την Έφη Παπαθεοδώρου (γνωστότερη ως …Θεοπούλα) και την Τάνια Παλαιολόγου, με τη συμμετοχή ηθοποιών της «ΣΙΚΥΩΝΙΑΣ ΣΚΗΝΗΣ» καθώς και κατοίκων του χωριού Κρυονέρι Κορινθίας, όπου πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα.

Έτσι, εμπιστεύτηκε και πάλι την «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» ως συμπαραγωγό εταιρία και την Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη, ως καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας προκειμένου να υλοποιήσει το νέο της καλλιτεχνικό όραμα.

Η συνεργασία τους δεν περιορίστηκε στο κομμάτι της συμπαραγωγής, αφού η Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη ανέλαβε την κινηματογράφηση όσων γυρισμάτων έγιναν στην Ελλάδα (τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν στις ΗΠΑ, με καστ αμερικανών ηθοποιών) και ήταν εκείνη που «ανακάλυψε» και πρότεινε για τον δύσκολο –διπλό- ρόλο του Θησέα και του Μινώταυρου, έναν δεκαεξάχρονο μαθητή, τον Σωτήρη Λεπεσιώτη.

Η ταινία της Emy Bulloch «Μινώταυρος» συμμετέχει επίσημα στο φετινό Short Film Corner του 68ου Φεστιβάλ Καννών, που αποτελεί μία πλατφόρμα όπου παρουσιάζονται κάθε χρόνο οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους απ’ όλον τον κόσμο.

Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει ση- μαντικά Βραβεία (Καλύτερης Ταινίας (Videoart) στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, Καλύτερης ταινίας στο International Motion Festival της Λευκωσίας, Καλύτερης Ταινίας Φανταστικού Σινεμά στο EURO FILM FESTIVAL της Ισπανίας και Αrtistic Εxcellence στο Φεστιβάλ San Francisco Film Awards (2015).

Επίσης μετρά πολλές συμμετοχές σε Φεστιβάλ παγκοσμίως (Αγγλία, Γερμανία, Ινδία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα κ.λπ.). Η διάρκειά της είναι 4’ και 51” και ένα μικρό τρέιλερ μπορεί να δει κανείς στην παρακάτω διεύθυνση: https://vimeo.com/121891468 ;

ΚΟΡΥΦΗ