ΚΟΙΝΩΝΙΑ -

Το Δ.Σ.  του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης εκπέμπει… «S.O.S.»

Στην είδηση της προώθησης του νομοσχεδίου που θα ανοίξει ουσιαστικά το δρόμο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, αντιδρά το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγαλόπολης με ανακοίνωσή του.

Στην είδηση της προώθησης του νομοσχεδίου που θα ανοίξει ουσιαστικά το δρόμο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, αντιδρά το Δ.Σ. του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγαλόπολης με ανακοίνωσή του.

Δίνοντας το μήνυμα για την έναρξη των αντιδράσεων, το Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης  καλεί τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Επιχείρησης και το κοινωνικό σύνολο σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας.

 

Αναλυτική η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η δικομματική συγκυβέρνηση με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών, χωρίς να υπολογίζουν το δημόσιο συμφέρον, αγνοώντας τις επιπτώσεις για τους καταναλωτές, προχωράει στην πλήρη διάλυση της ΔΕΗ με το σχέδιό νόμου που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα με το οποίο δημιουργεί νέα καθετοποιημένη ανώνυμη εταιρεία την λεγόμενη «Μικρή ΔΕΗ».

Η περιουσία της νέας αυτής εταιρείας θα αποτελείται από το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ αλλά και των πελατών της. Σε αυτή εντάσσει τις λιγνιτικές Μονάδες του Αμυνταίου Ι & ΙΙ, της Μελίτης Ι και την άδεια κατασκευής της Μελίτης ΙΙ. Τα ορυχεία του Αμυνταίου, του Κλειδιού, της Μελίτης, των Κομνηνών Ι & ΙΙ και της Βεύης. Επίσης τις Υδροηλεκτρικές Μονάδες Πλατανόβρυσης, Θησαυρού, Άγρας, Εδεσσαίου και το Πουρνάρι Ι & ΙΙ καθώς και την Μονάδα Φ.Α. του ΑΗΣ Κομοτηνής.

Το σύνολο των μετοχών της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» στη συνέχεια μαζί με τους εργαζόμενους και τους πελάτες θα μεταβιβαστούν σε ενδιαφερόμενους ιδιώτες μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού.

Η ΔΕΗ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και δεν προσφέρεται για πώληση

Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ ισοδυναμεί με παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας και αυτό γιατί η ΔΕΗ ως η μεγαλύτερη βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας δημιουργήθηκε προς χάριν δημοσίου συμφέροντος και μέχρι σήμερα έχει ηλεκτροδοτήσει το σύνολο της Επικράτειας, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές για τους Έλληνες καταναλωτές.

Η περιουσία της αποτελεί εθνικό πλούτο & περιουσία όλων των Ελλήνων.

Κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, Δημόσια, Ενιαία, Καθετοποιημένη, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Το συνδ. κίνημα θα αντισταθεί με κάθε τρόπο υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο της Μεγ/λης μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Επιχείρησης και το κοινωνικό σύνολο σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας.

Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Κοινωνικοί Φορείς  -  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Αγώνα. Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό, πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα που θα φράξει το δρόμο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ».

ΚΟΡΥΦΗ