ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - Lifestyle - Παράξενα -

“Το αίμα σας μόλις χρησιμοποιήθηκε. Ευχαριστούμε πολύ!”

Η σκανδιναβική χώρα κατέφυγε στην δύναμη των social media, επινοώντας έναν μηχανισμό που στέλνει μήνυμα στους δότες αίματος

Η αιμοδοσία αποτελούσε ανέκαθεν ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ζήτημα καθώς η ανάγκη για αίμα είναι ιδιαίτερα υψηλή παγκοσμίως. Αν και έχει παρατηρηθεί πρόοδος ως προς την προσφορά αίματος, ειδικά στις χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, όπως σκέφτηκαν και στην Σουηδία, εγκαινιάζοντας μια καινοτόμο μέθοδο ενημέρωσης των δοτών.

Κέντρα αιμοδοσίας σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν έτι περισσότερο τον κόσμο και να αναδείξουν την σημασία της προσφοράς αίματος, φαίνεται όμως πως οι Σουηδοί τα κατάφεραν καλύτερα απ' όλους.

Η σκανδιναβική χώρα κατέφυγε στην δύναμη των social media, επινοώντας έναν μηχανισμό που στέλνει μήνυμα στους δότες αίματος την στιγμή που η δωρεά τους χρησιμοποιείται για να βοηθήσει κάποιον άνθρωπο.

Σύμφωνα με το site της independent, το εν λόγω σύστημα ειδοποίησης θεωρείται ότι έχει επιτύχει στον σκοπό του, να ενισχύσει δηλαδή την δημοτικότητα της δωρεάς αίματος, καθώς αρκετοί δότες έχουν αρχίσει να κάνουν tweet τα μηνύματα που έλαβαν.

Τα μηνύματα αυτά στέλνονται ως SMS, ευχαριστώντας τους δότες και ενημερώνοντας επίσης την στιγμή που το αίμα χρησιμοποιείται σε κάποιον συνάνθρωπό μας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας σε κέντρο αιμοδοσίας της Στοκχόλμης το νέο σύστημα έχει δημιουργήσει μεγάλη δυναμική ως προς την ανταπόκριση που έχει στους δότες και το feedback που λαμβάνουν. Με αυτό τον τρόπο οι δότες επανέρχονται και ξαναπροσφέρουν αίμα ενώ ορισμένοι από αυτούς νιώθουν ήρωες για την συνεισφορά τους.

Η τεχνολογία και η συμβολή της προς όφελος της κοινωνίας...

ΚΟΡΥΦΗ