ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια - OIKONOMIA -

Τι κρύβει η «μετωπική κόντρα» Πιτσάκη-Μπουντρούκα;

Ο κ. Πιτσάκης εξήγησε ότι καταλαβαίνει ότι πιθανώς να κατηγορηθεί για παρέμβαση στις Περιφερειακές εκλογές αλλά προφανώς δεν μπορούσε να κρατηθεί. O κ. Μπουντρούκας άφησε υπονοούμενα ότι ίσως κάποιος άλλος να βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση. Ποιος όμως;

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθία, Παν. Πιτσάκης, εξαπέλυσε μία άγαρμπη μεν, στοχευμένη δε επίθεση κατά του υποψήφιου Περιφερειάρχη (με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ) Γιάννη Μπουντρούκα με τον τίτλο «Ένας εχθρός της Κορινθίας».

Ο κ. Πιτσάκης εξήγησε ότι καταλαβαίνει ότι πιθανώς να κατηγορηθεί για παρέμβαση στις Περιφερειακές εκλογές αλλά προφανώς δεν μπορούσε να κρατηθεί.

Και αυτό διότι θεωρεί τον κ. Μπουντρούκα (ως πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας) έναν από αυτούς που πολέμησαν την έκθεση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Στη συνέχεια ο κ. Πιτσάκης «στόλισε» με διάφορα «κοσμητικά» τον υποψήφιο Περιφερειάρχη

  • «αποδεδειγμένος και σταθερός εχθρός της Κορινθίας»,
  • «Η ιστορική παράταξη άξιζε καλύτερου εκπροσώπου στην Πελοπόννησο»,
  • «είναι τελικά αμετανόητος εχθρός της Κορινθίας») για να καταλήξει στο
  • «Εμετρήθης, εζυγίσθης,. και ευρέθης εχθρός της Κορινθίας».

Ο κ. Μπουντρούκας απάντησε σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε εκπομπή του «Super TV» ότι

  • ο κ. Πιτσάκης «δείχνει να μην υπηρετεί τον θεσμό με την δέουσα σοβαρότητα»,
  • θεώρησε παράδοξο να ασχοληθεί ο Πρόεδρος μαζί του 4 μήνες μετά την Έκθεση ενώ
  • άφησε υπονοούμενα ότι ίσως κάποιος άλλος να βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση.

Ποιος, όμως, θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση;

Για να καταλάβουμε τα υπονοούμενα του κ. Μπουντρούκα θα πρέπει να κάνουμε την ερώτηση «ποιος ζημιώνεται από την εκλογική παρουσία του;»

Μα, φυσικά, ο νυν Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης.

Η παρουσία του ΚΙΝΑΛ και του κ. Μπουντρούκα είναι ένα, όχι πελώριο, αλλά πάντως επώδυνο «αγκάθι» στην υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη, το οποίο ενδεχομένως να συντελέσει σε καθοριστικό βαθμό ώστε ο Περιφερειάρχης να μείνει εκτός του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Η καταγωγή του κ. Μπουντρούκα (από την Αρκαδία) σίγουρα θα «κόψει πόντους» από τον Πέτρο ενώ ταυτόχρονα και η παρουσία του ΚΙΝΑΛ στις Περιφερειακές εκλογές (ακόμη και εάν σημειώσει μονοψήφιο ποσοστό) θα είναι επίσης ένα μεγαλύτερο πρόβλημα αφού στις δυο προηγούμενες εκλογές ο Περιφερειάρχης είχε το «σοσιαλιστικό» χώρο μαζί του (ή έστω το μεγαλύτερο κομμάτι του).

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε επίσης την προσχώρηση του στενότερου συνεργάτη του κ. Πιτσάκη στο συνδυασμό Τατούλη (του κ. Γ. Οικονόμου), τις αγκαλιές και τα φιλιά άλλων συνεργατών του Προέδρου με τον Πέτρο, όπως βέβαια και την παρουσία του Πέτρου όποτε κάνει μία μεγάλη εκδήλωση  ο Πάνος.

Βέβαια, όλα αυτά, είναι εικασίες και πιθανώς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου να είχε σκοπό απλά να επιτεθεί στον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ και να πάρει μια «ρεβάνς» στο «σωστό χρόνο» για όλα όσα αναφέρει.

Να σημειώσουμε πάντως ότι η ανάρτηση του κ. Πιτσάκη φαίνεται ότι ευαισθητοποίησε τα πολιτικά «αντανακλαστικά» πολλών Κορίνθιων παραγόντων που εμπλέκονται σε Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και οι οποίοι με το like τους επικρότησαν την καταγγελία του (συνολικά 114).

Παράγοντες όπως η Μαρίνα Ταουξίδη, ο Παν. Μεταξάς (υποψήφιος με τον Αλ. Πνευματικό), η θυγατέρα του κ. Οικονόμου (υποψήφιος με τον Π. Τατούλη), οι Δημήτρης Σιάτος και Κώστας Δαρσινός (υποψήφιοι με τον Παν. Νίκα), ο Σπύρος Πανταζής (υποψήφιος με το Βασ. Νανόπουλο).

ΚΟΡΥΦΗ