ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Τι δουλειά έχει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας στο προεκλογικό “παζάρι” του Δήμου Κορινθίων;

Σε ανακοίνωση - παρέμβαση προχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, σχετικά με το θέμα που ανέδειξαν Αθηναικά ΜΜΕ για τον υποψήφιο Δήμαρχο Κορινθίων, κ. Βασίλη Νανόπουλο.

Σε ανακοίνωση - παρέμβαση προχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, σχετικά με το θέμα που ανέδειξαν Αθηναικά ΜΜΕ για τον υποψήφιο Δήμαρχο Κορινθίων, κ. Βασίλη Νανόπουλο.

Ο κ. Πιτσάκης στην ανακοίνωση του σημειώνει

“Το Επιμελητήριο Κορινθίας διαψεύδει κατηγορηματικά πρόσφατα δημοσιεύματα για δήθεν ανάμιξη του πρώην Προέδρου Βασίλη Νανόπουλου σε Οικονομικά ζητήματα που αφορούν το Επιμελητήριο”.

Να θυμίσουμε αρχικά ότι ο κ. Πιτσάκης είναι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Πέτρο Τατούλη και αυτό μας κάνει να υποθέτουμε ότι ίσως πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής του αλλά και “αλίευσης” ψήφων από τη “δεξαμενή” του κ. Νανόπουλου.

Θεωρούμε, όμως, ότι πρόκειται για μία μάταιη προσπάθεια προβολής του Προέδρου του Επιμελητηρίου αλλά και μία προσπάθεια, ίσως, ώστε το όλο θέμα να μεταφερθεί σε επιμελητηριακό επίπεδο εκεί όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν έχει καμία ανάμειξη σύμφωνα και με την ανακοινωση του Προέδρου του Επιμελητηριου

Η ανακοίνωση αυτή, πάντως, μας προξενεί  μία έκπληξη, αφού στο έγγραφο που απευθύνεται στον κ. Νανόπουλο δεν αναφέρεται κάπου ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος εγκαλείται για κάποια ενέργειά του που σχετίζεται με το Επιμελητήριο Κορινθίας, αλλά για να παρουσιαστεί στις 14 Μαΐου στο Α΄ ανακριτικό γραφείο Πρωτοδικείου Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί για την αξιόποινη πράξη της απιστίας, υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 και 150.000 ευρώ αντίστοιχα εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου..

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Βασίλης Νανόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρέθεσε τα παρακάτω


"Αναφορικά με το έκνομο, συκοφαντικό και κατάπτυστο δημοσίευμα που αναρτήθηκε για ελάχιστο χρονικό διάστημα σε διάφορες ιστοσελίδες, αναφορικά με κλήση του Υποψήφιου Δημάρχου, Βασίλη Νανόπουλου για εμφάνιση στην κυρία Ανακρίτρια Πειραιώς, γνωστοποιούμε σε όλους τα κάτωθι:

1. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ κατάχρηση δημοσίου χρήματος που σχετίζεται με το πρόσωπο του Βασίλη Νανόπουλου.

2. Η υπόθεση αφορά την πεντάμηνη θητεία του στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2009, ως ΑΠΛΟ -ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ μέλος του ΔΣ αυτού, για ανακατασκευή αποθήκης που εξελίχθηκε πριν το διορισμό του και σε κατασκευή κτιρίου διοίκησης που επίσης αποφασίστηκε και εξελίχθηκε προ της ανάληψης των καθηκόντων του.

3. Εγκρίσεις για τα εν λόγω έργα δόθηκαν από την Βουλή, την τότε Κυβέρνηση και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα με το ν. 4405/2016 η Βουλή των Ελλήνων έκρινε ότι τα έργα αυτά ήταν επωφελή για το Ελληνικό Δημόσιο ως περιουσιακά στοιχεία του, που παραχωρήθηκαν με την σύμβαση ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

4. Ακόμη έχουν κληθεί για εξηγήσεις συνολικά περί τα 60 άτομα, στελέχη προηγούμενων διοικήσεων.

5. Είναι φανερό ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ υπάρχει μεταξύ της ως άνω εκκρεμότητας και της θητείας του στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αμφισβητήσει την ακεραιότητα και τη διαφάνεια που χαρακτηρίζει την διοίκηση από μέρους του επί 11 έτη.

6. Θα αναζητηθούν άμεσα ποινικές και αστικές ευθύνες από τους υπευθύνους για τις σε βάρος του ανακρίβειες και συκοφαντίες απ’ όπου και αν προέρχονται.

7. Λυπόμαστε για το κατάντημα των πολιτικών μας αντιπάλων που αναμεταδίδουν τη σχετική συκοφαντία, για το Επιμελητήριο Κορινθίας και το πρόσωπό του. Παραδίδουμε τους συκοφάντες και λασπολόγους στην κρίση της Δικαιοσύνης και στην κρίση των πολιτών οι οποίοι θα δώσουν την απάντησή τους στις προσεχείς εκλογές, δίνοντας στον συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θριαμβευτική νίκη.

8. Ουδείς μπορεί υποβολιμαία και με τέτοια τεχνάσματα να σταματήσει τον επικεφαλής και το Συνδυασμό μας από την εκλογική νίκη που είναι πλέον αδιαμφισβήτητη. ΣΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ Η ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑ.

Γραφείο Τύπου ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 15/05/2019

ΚΟΡΥΦΗ