ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

«Τελευταίο ποντάρισμα» για το Βασίλη Νανόπουλο

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το δίδυμο Πνευματικού – Σταυρέλη που τώρα βρίσκονται στα «μαχαίρια» δεν θα τα βρουν στην πορεία (για το καλό του τόπου) και θα τον κάνουν «σάντουιτς» με την βοήθεια ενός κομματιού της Ν.Δ.

Επικοινωνιακή αντεπίθεση φαίνεται να έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες ο  Βασίλης Νανόπουλος στο Δήμο Κορινθίων, μετά την αδράνεια των τελευταίων μηνών και την επικοινωνιακή «επέλαση» του διδύμου Πνευματικού-Σταυρέλη, που ναι μεν «τρώγονται» μεταξύ τους αλλά μονοπωλούν και τις εντυπώσεις προσπαθώντας να συσπειρώσουν το κοινό τους (και που κανένας δεν ξέρει αν στο τέλος το φαινομενικό "μίσος" καταλήξει και πάλι σε μια νέα "αγάπη").

Ο Βασίλης βρίσκεται σε ένα «σταυροδρόμι» που πιθανώς να αποδειχτεί και το καθοριστικό στην ενασχόλησή του με τα κοινά αναλόγως και των εξελίξεων σε «συγκοινωνούντα δοχεία» όπως είναι οι Δημοτικές εκλογές, οι εθνικές και οι Περιφερειακές.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης προσπαθεί να κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο Δήμο. Έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ραδιόφωνο όπου και το επανέλαβε ενώ ενημερωτική ιστοσελίδα φαίνεται να ανέλαβε την υποστήριξή του, είτε με «ψευδώνυμα» κείμενα για την καταλληλότητά του ή με επιχειρήματα για τη στρατηγική στο σφίξιμο του χεριού του Προέδρου Κ. Μητσοτάκη. Προς το παρόν δεν πείθουν.

Η υπενθύμιση σε όλους τους τόνους της υποψηφιότητάς του, πάντως, δεν είναι τίποτα άλλο από τη βασική διαπραγματευτική του θέση, το βασικό του «ποντάρισμα», το «κάλλιο 5 και στο χέρι» που λέει και ο λαός.

Παρατηρούμε βέβαια ότι κάποια από τα παθήματα του 2014 δεν του έχουν γίνει μάθημα ακόμη. Τότε είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος στην Κόρινθο αλλά δεν ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του (για τους όποιους λόγους) παρά μόνο όταν έφτασαν 3-4 μήνες πριν τις εκλογές. Η αβεβαιότητα σκίαζε την υποψηφιότητά του.

Τώρα βρισκόμαστε λιγότερο από 9 μήνες πριν τις εκλογές και παρότι ο ίδιος λέει ότι θα είναι υποψήφιος παραδόξως όλοι τον κοιτάζουν με δυσπιστία. Ο ίδιος ο γραμματέας της Νομαρχιακής Χρ. Κορδώσης δηλώνει μεν ότι θα είναι υποψήφιος με το Βασίλη αλλά ταυτόχρονα αφήνει να εννοηθεί ότι «εάν και εφόσον..» θα ξαναδεί  τη θέση του. Που σημαίνει ότι εξετάζονται και άλλα ενδεχόμενα. Αβεβαιότητα και δυσπιστία και πάλι.

Από την άλλη πλευρά η παράταξη του έχει σχεδόν διαλυθεί, πρώην συνεργάτες του έχουν απομακρυνθεί σιωπηρά ή με βρόντο και μόνο τα πολύ στενά κομματικά στελέχη με ρόλο και τίτλο στο κόμμα φαίνεται να τον στηρίζουν αλλά όπως φαίνεται ακόμη και αυτό γίνεται με «μισή καρδιά».

Αλλά ας πούμε ότι τελικά πάρει κάποιου είδους στήριξη από το κόμμα για το Δήμο, αυτό θα είναι μια «ανάσα» αλλά και πάλι δεν σώζει την κατάσταση.

Πρώτον γιατί εξασφαλίζει μόνο την υποστήριξη των στενά κομματικών παραγόντων (και σίγουρα όχι όλων) ενώ μεγάλη μερίδα θα απέχει και πάλι (όπως και την προηγούμενη φορά).

Δεύτερον, γιατί κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα εμφανιστεί κάποια «εναλλακτική» πρόταση από το χώρο της Ν.Δ. εκτός και αν πέσει κάποιου είδους «απαγόρευση» από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Τρίτον ακόμη και αν τα παραπάνω πάνε καλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το δίδυμο Πνευματικού – Σταυρέλη που τώρα βρίσκονται στα «μαχαίρια» δεν θα τα βρουν στην πορεία (για το καλό του τόπου) και θα τον κάνουν «σάντουιτς» με την βοήθεια ενός κομματιού της Ν.Δ.

Συμπερασματικά, αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι ότι η υποψηφιότητα του Βασίλη στο Δήμο Κορινθίων είναι προβληματική πλέον. Το 2014 ήταν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, νεότερος και πιο φρέσκος πολιτικά, είχε έναν αντίπαλο με 8χρονη φθορά και κανονικά έπρεπε να είχε κερδίσει με 5 μονάδες διαφορά.

Τώρα, το κόμμα πηγαίνει με έναν υποψήφιο που πολλοί ομοϊδεάτες του δεν πιστεύουν, που ο Αλέκος τον έχει κερδίσει ήδη μια φορά και που οι «αλχημείες» του στις τελευταίες εκλογές του Επιμελητηρίου δίχασαν το χώρο .

Ο Βασίλης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που όμως σε πολλές περιπτώσεις έχει υπερεκτιμήσει τις αρετές του και έχει υποτιμήσει τις αδυναμίες του. Τώρα προσπαθεί να παίξει μια «παρτίδα» που πιθανολογούμε δεν του αρέσει αλλά και δεν του ταιριάζει.

Αν του εμφανιστεί κάποια άλλη ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί σε κάποιες άλλες εκλογές καλύτερα να τρέξει προς εκείνη την κατεύθυνση.

ΚΟΡΥΦΗ