ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έγκλημα -

Συνεχίζονται οι κλοπές αγροτικών προϊόντων στην Κορινθία

Και στην Ηλεία μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν άλλες τρεις κλοπές χωρίς οι αστυνομικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους δράστες

Τελειωμό δεν έχει η δράση των επιτήδειων που ρημάζουν τους κόπους των παραγωγών της Κορινθίας κλέβοντας τα προϊόντα που συγκεντρώνουν με κόπο όλη τη χρονιά. Αλλά και στην Ηλεία, μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν άλλες τρεις κλοπές χωρίς οι αστυνομικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους δράστες.


Πήγε στο χωράφι του και βρήκε... ξένους να μαζεύουν τις ελιές του, ένας αγρότης στα Εξαμίλια Κορινθίας! Αμέσως ειδοποίησε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συνέλαβαν τους δράστες, έναν 53χρονο Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου για διακεκριμένες φθορές και έναν 54χρονο Αλβανό, που είχαν μαζί τους διάφορα γεωργικά εργαλεία τα οποία κατασχέθηκαν. 

Οι δυο πονηροί παραδόθηκαν στην Ασφάλεια που τους οδήγησε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

*** Στην Ηλεία, τα οργανωμένα κυκλώματα που παρατηρούν προσεκτικά την κίνηση των γεωργικών προϊόντων και επιλέγουν τους στόχους τους, εντόπισαν ένα κατάστημα στην Κυλλήνη το οποίο έμεινε κλειστό επί τρεις ημέρες και διέρρηξαν την πλαϊνή πόρτα. Από το εσωτερικό του, οι άγνωστοι δράστες άρπαξαν διάφορες συσκευές και 50 κιλά λάδι αξίας 3.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη.

*** Στην περιοχή Ανάληψη που βρίσκεται στο δρόμο Κάστρου- Κυλλήνης, άλλοι άγνωστοι κακοποιοί τρύπωσαν στο χωράφι ενός παραγωγού που είχε μόλις μαζέψει τον καρπό από τα ελαιόδεντρά του και άρπαξαν 14 τσουβάλια με ελιές συνολικού βάρους 900 κιλών και αξίας 800 ευρώ.

*** Στα κυκλώματα των επιτήδειων αποδίδεται και η δηλητηρίαση ενός σκύλου που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Επιτάλιο. Το άτυχο τετράποδο ήταν φύλακας έξω από το στάβλο του ιδιοκτήτη του και πιθανολογείται ότι οι άγνωστοι δράστες το δηλητηρίασαν για να μπορέσουν ανενόχλητοι να κλέψουν τα προϊόντα του κάποια άλλη ημέρα.

ΚΟΡΥΦΗ