ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Συμμαχία Νανόπουλου με Κωστάρα και Πανταζή στην Κόρινθο

Μεγαλώνει η «Συμμαχία Πολιτών» του Βασίλη Νανόπουλου για τον Δήμο Κορινθίων, καθώς σε αυτήν προσχώρησε ο Βασίλης Πανταζής και ο Λάμπρος Κωστάρας

Μεγαλώνει η «Συμμαχία Πολιτών» του Βασίλη Νανόπουλου για τον Δήμο Κορινθίων, καθώς σε αυτήν προσχώρησε ο Βασίλης Πανταζής και η Δημοτική Παρέμβαση.

Η εξέλιξη, αν και αναμενόμενη, δείχνει να ενισχύει, κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, στο πρόσωπο του οποίου φαίνεται να συντίθεται ένα μέτωπο για την αλλαγή στον δήμοστην ουσία ένα αντί-Πνευματικό μέτωπο.

Σε επιστολή του προς τους κορίνθιους ο Βασίλης Πανταζής αναφέρει ότι «είναι αδήριτη ανάγκη να γίνει πραγματικότητα η απαίτηση των πολιτών να ανατραπεί το σημερινό καθεστώς, αλλά και να προχωρήσει ο Δήμος μας στη νέα εποχή με αντιλήψεις πραγματικής Δημοκρατίας, συμμετοχής των πολιτών, σεβασμό στις απόψεις των άλλων…».

Στην συνέχεια ο κ. Πανταζής αναφέρει πως «το πρόσωπο του ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, η προσωπική του πορεία, η απεμπλοκή του από κομματικές γραμμές, η εκδηλωμένη αντίθεση του προς τα μνημόνια και η ταύτιση των προγραμματικών θέσεων των δύο συνδυασμών, αποτελούν τα εχέγγυα εκπλήρωσης του οράματος των ανθρώπων που στελεχώνουν τις δύο δημοτικές παρατάξεις.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη μας στην κοινή προσπάθεια και δηλώνουμε ότι θα εργασθούμε σκληρά αλλά μέσα στα πλαίσια των κανόνων της πραγματικής Δημοκρατίας ώστε το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στο οποίο από σήμερα εντάσσονται και συμμετέχουν ως υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι ο επικεφαλής και μέλη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, να είναι για το καλό του Δήμου μας και το νικηφόρο...».

Όπως σημειώσαμε ήδη, η εξέλιξη αυτή δεν εξέπληξε κανέναν, καθώς οι δύο άνδρες έδειχναν εδώ και λίγο καιρό πως είχαν βρει κοινό τόπο στις απόψεις τους.

Μάλιστα, ο κ. Πανταζής ήταν ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Βασίλη Νανόπουλου να συναντηθούν για να συζητήσουν τα προβλήματα της πόλης και του δήμου.

Την υποψηφιότητά του με την Συμμαχία Πολιτών ανακοίνωσε και ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Λάμπρος Κωστάρας, ο οποίος, μάλιστα, έθεσε και το πλαίσιο των αξόνων, βάσει των οποίων θα ενισχύσει την προσπάθεια του κ. Νανόπουλου. 

Ο ίδιος αναφέρει

"Αγαπητοί συμπολίτες,

Την εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, οι άνθρωποι που υπηρετούμε την επιστήμη τόσο στο ακαδημαικό πεδίο όσο στον ιδιωτικό και διεθνή επαγγελματικό στίβο, έχουμε διπλή υποχρέωση να συνεισφέρουμε και να θέσουμε ένα κομμάτι των προσωπικών δυνατοτήτων στην υπηρεσία του συνόλου. 

Εχουμε δοκιμαστεί πολλαπλώς και συνεχίζουμε τόσο στο πεδίο της εθελοντικής κοινωνικής συμμετοχής όσο στον ανεξάρτητο επαγγελματικό βίο.  Παρακολουθούμε με προσοχή τη λαίλαπα που ζουν συγγενείς, φίλοι, γείτονες, συνεργάτες και θεωρούμε ότι η ανατροπή της κατάστασης που βιώνουμε ως κοινωνία, ξεκινάει από τη γειτονιά, τη πόλη και τον δήμο μας. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κατηγορηθεί ότι ποτέ δε κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε στις προσδοκίες των απλών ανθρώπων ούτε στις θεσμικές, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές.   Αντιθέτως,  συνεχίζει να πληγώνει την τοπική κοινωνία με συμπεριφορές και μεθόδους διακυβέρνησης που αφορούν τους λίγους και θίγουν το κοινό συναίσθημα περί διαφάνειας,  κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αειφορίας.

Η ανατροπή δεν αποτελεί πλέον αόριστο πολιτικό όραμα αλλά επιβεβλημένη κοινωνική απαίτηση και μπορεί να επιτευχθεί μέσω :

Α. της κοινωνικής συμμετοχής που ξεπερνάει προσωπικούς στόχους και συμφέροντα,

Β. της αποκεντρωμένης δημοτικής διακυβέρνησης που θα έχει τον πολίτη στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο, 

Γ. της έμπρακτης αντίστασης και διεκδίκησης κόντρα σε αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας  που θίγουν συμφέροντα του δήμου

Δ.  της διαφανούς και  συλλογικής διαδικασίας στη λήψη των αποφάσεων με τρόπο που θα μετατρέπει τον δήμο σε παραγωγό ανάπτυξης και όχι απλό καταναλωτή πόρων προς όφελος των ολίγων

Ε. την πλήρη αξιοποίηση και σεβασμό των θεσμών και των ευκαιριών που δίνονται σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο

ΣΤ.  την αξιοποίηση προσώπων, συλλογικοτήτων, παραγωγικών φορέων, πολιτικών σχηματισμών  και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ώστε να διασφαλίζεται η συναίνεση και οι συμμαχίες που απαιτούν τα σύνθετα ζητήματα του δήμου.

Θεωρώ ότι οι παραπάνω προυποθέσεις καλύπτονται από το πλαίσιο αρχών του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Βασίλη Νανόπουλο, θα συνεργαστώ ως εκπρόσωπος των ενεργών πολιτών και δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς εκλογές με σκοπό να βοηθήσω το δήμο Κορινθίων σε τέσσερεις άξονες :

Ανάπτυξη της κοινωνικής συμμετοχής και διεύρυνση της δημοκρατικής αποκεντρωμένης διακυβέρνησης
Υλοποίηση προγράμματος πολιτισμού μέσα από το αναπτυξιακό πλαίσιο της ενίσχυσης του brandnameτης πόλης
Ουσιαστική αξιοποίηση νέων τεχνολογιών  στα πεδία του περιβάλλοντος, ενέργειας, αρχιτεκτονικής, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών
Επιχειρησιακή βελτιστοποίηση υπηρεσιών του δήμου και προσαρμογή στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες

Ολες οι επιστημονικές και πολιτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο δήμο Κορινθίων από εθελοντικές ομάδες εργασίας που συμμετείχα, από το 2006 έως σήμερα, βρίσκονται στην διάθεση του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Βασίλη Νανόπουλο και τους συνυποψηφίους μου  για την συνεργασία όπως επίσης εύχομαι καλή και παραγωγική προεκλογική περίοδο σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς με την πεποίθηση ότι ο δημόσιος διάλογος θα είναι αντάξιος των προσδοκιών των πολιτών του δήμου Κορινθίων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Λάμπρος Κωστάρας

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

ΚΟΡΥΦΗ