ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -

Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία - Ερχονται Αλκυονίδες

Καιρό με άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για τις επόμενες ημέρες ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

Ο κ. Καντερές μιλώντας στο iefimerida.gr ανέφερε ότι από αύριο και έως την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει φθάνοντας τους 18,19 και 20 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασίες άνω του κανονικού επιπέδου για την εποχή.

Μάλιτα, ο κ. Καντερές κάνει λόγο για Αλκυονίδες ημέρες τονίζοντας ότι το φαινόμενο αυτό της... θερμής εισβολής μέσα στο Δεκέμβριο δεν είναι ασυνήθιστο.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος φέρνει ως παράδειγμα τον καιρό του 2018 όταν στις 22 και 23 Δεκεμβρίου η θερμοκρασία είχε ανέβει στην Αθήνα στους 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά και τον καιρό του Δεκεμβρίου του 2015, όταν είχαμε ανάλογη καλοκαιρία με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να φθάνει τους 19 και τους 20 βαθμούς Κελσίου.
powered by Rubicon Project

Για το άλλο Σαββατοκύριακο προς Δευτέρα, ο Νίκος Καντερές προβλέπει μεταβολή του καιρού με συννεφιά, βροχές και ισχυρούς νοτιάδες.

Την ερχόμενη Δευτέρα προβλέπει να φεύγει το σύστημα αυτό και σε μια πρώτη, πρόωρη εκτίμηση του καιρού των Χριστουγέννων ο κ. Καντερές λέει ότι προς το παρόν αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν φαίνεται κακοκαιρία, δεν φαίνονται κρύα δεν φαίνονται χιόνια.

Με άλλα λόγια ο Νίκος Καντερές δεν προβλέπει -προς το παρόν πάντα γιατί είναι αρκετά νωρίς- λευκά Χριστούγεννα.

ΚΟΡΥΦΗ