ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -

Στο 50% η πληρότητα ξενοδοχείων στην Αρκαδία ενόψει 3ημέρου

Δεδομένου ότι η Αρκαδία είναι παραπάνω απ’ το ήμισυ μέρος ορεινό, η κινητικότητα ενόψει καλοκαιριού, είναι σαφώς περιορισμένη, καθώς αυτό το ποσοστό της τάξεως του 40%

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου και πρόεδρο Ξενοδόχων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο, ρωτήσαμε σχετικά με το πώς θα κυμανθεί η κίνηση στα ξενοδοχεία Αρκαδίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, και η αλήθεια είναι ότι οι απαντήσεις δεν ήταν τόσο αισιόδοξες, καθώς οι συγκυρίες που τώρα διανύει η Χώρα δε δίνει περιθώρια για να σχηματιστεί καλύτερη εικόνα.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αρκαδίας, όπως φερειπείν στο Άστρος, παρατηρείται μία κινητικότητα εντός του τριημέρου της τάξεως του 40- 50%, όχι δηλαδή η επιθυμητή, καθώς άλλες χρονιές ο αριθμός αυτός ήταν σχεδόν ο διπλάσιος.

Δεδομένου ότι η Αρκαδία είναι παραπάνω απ’ το ήμισυ μέρος ορεινό, η κινητικότητα ενόψει καλοκαιριού, είναι σαφώς περιορισμένη, καθώς αυτό το ποσοστό της τάξεως του 40%, όπως προαναφέρθηκε θα προτιμήσει παραθαλάσσιες περιοχές και όχι κάποιο μέρος κοντά σε βουνό ή κάποιο χωριό, όπως συνηθίζεται το καλοκαίρι.

Επίσης πόλλα είναι εκείνα τα καταλύματα, τα οποία δε θα λειτουργήσουν καν, δε θα ανοίξουν δηλαδή προκειμένου να δεχθούν κόσμο, επισκέπτες. Οι περιπτώσεις στις οποίες θα γίνει αυτό, είναι απειροελάχιστες και εξαιρετικές, όπως για παράδειγμα το ερχόμενο συνέδριο ζαχαροπλαστών που θα γίνει στην πόλη μας , κάτι το οποίο όμως είναι ήδη προγραμματισμένο.

Ειδικά στην Τρίπολη, η εικόνα όπως ο ίδιος μας είπε είναι «χλιαρή», καθώς δεν αναμένεται κινητικότητα το ερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι λόγοι είναι σαφώς η οικονομική κρίση που επηρεάζει άπαντες, πριν ακόμη κάποιος πραγματοποιήσει την εξόρμησή του, καθώς εισιτήρια, βενζίνες και λοιπά έξοδα, πλέον είναι πολύ δύσκολο να διατεθούν απ’ τους «υποψήφιους» επισκέπτες χρηματικά, από την άλλη βέβαια, ο τόπος μας το καλοκαίρι, δε διατίθεται για παραθερισμό, καθώς όπως είπαμε λίγες είναι οι παραθαλάσσιες περιοχές του.

Η όποια κινητικότητα υπάρξει στο «ορεινό» μέρος της Αρκαδίας, θα πραγματοποιηθεί για το λόγο του ότι οι περισσότεροι θα εξασφαλίσουν τη διαμονή τους σε κάποιο φίλο ή συγγενή.

http://www.arcadiaportal.gr/

ΚΟΡΥΦΗ