ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ -

Στη Διώρυγα Κορίνθου ήταν αφιερωμένο το 1ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Καθρέφτης στον Χρόνο»

Την ιστορική διαδρομή μεγάλων τεχνικών έργων που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στην Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα και σηματοδότησαν την είσοδο της χώρας στη σύγχρονη εποχή, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Καθρέφτης στον Χρόνο» σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 2/1 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και αποτελείται από 8 αυτόνομα επεισόδια-αναδρομή στην εξέλιξη έργων, όπως το λιμάνι του Πειραιά και το Σιδηροδρομικό Δίκτυο της Ελλάδας, από τη γέννηση της ανάγκης και της σύλληψής τους μέχρι τον σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους.
 

Η έρευνα για την εξέλιξη των έργων εμπλουτίζεται με μαρτυρίες και ντοκουμέντα σε βίντεο και φωτογραφίες, ενώ σύγχρονοι ιστορικοί, επιστήμονες και αναλυτές, συζητούν για τις τεχνικές δυσκολίες που είχε η υλοποίηση τέτοιων επιτευγμάτων με τα μέσα εκείνης της εποχής. Παράλληλα, έμφαση δίνεται στην επίδραση που είχαν και εξακολουθούν να έχουν τα μεγάλα έργα στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, ενώ παρουσιάζονται μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονταν ή εξακολουθούν να εργάζονται στους οργανισμούς που διαχειρίστηκαν πολλά από αυτά. 

Στη Διώρυγα Κορίνθου ήταν αφιερωμένο το πρώτο επεισόδιο

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, που είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο και από το επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube ήταν αφιερωμένο στο τεχνικό επίτευγμα της Διώρυγας της Κορίνθου ξεκινώντας από τη χάραξη της τομής, τη χρηματοδότησή της και τις εργασίες, μέχρι τα εγκαίνιά της το 1882.

Επιπλέον, αποκαλύπτονται άγνωστες λεπτομέρειες της ιστορίας της, τα αίτια διάνοιξης του Ισθμού, οι σύμμαχοι του έργου, καθώς και λεπτομέρειες από την καταστροφή της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΚΟΡΥΦΗ