ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Σπύρος Σταματόπουλος: ανεξάρτητος υποψήφιος με ολίγη από ΣΥΡΙΖΑ

Έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενη αρθρογραφία μας ότι ο κ. Σταματόπουλος είναι πρώτος και άνευ συναγωνισμού σε όλη την Κορινθία στις εφευρέσεις “μπαλωμάτων” και “πατεντών” έτσι ώστε η πραγματικότητα να δείχνει κάτι άλλο από αυτό που είναι.

Οι εκλογές και στο Δήμο Σικυωνίων μπαίνουν στην τελική ευθεία, με εννιά ημέρες να απομένουν μέχρι την κάλπη.

Το ίδιο χρονικό διάστημα απομένει και για τις Περιφερειακές εκλογές, όπου υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γιώργος Δέδες.

Τον τελευταίο καιρό επιστρέφουν στα πολιτικά καφενεία του Κιάτου οι ψίθυροι και οι φήμες ότι δεν υπάρχει απλά μία άμεση σύνδεση μεταξύ του απερχόμενου Δημάρχου και του υποψήφιου Περιφερειάρχη, αλλά ότι κατά μία έννοια ο κ. Σταματόπουλος αποτελεί τον “21ο υποψήφιο” του κ. Δέδε.

Πιθανώς κάποιοι να το θεωρήσουν αυτό ως μία υπερβολή, που είναι μέρος ενός προεκλογικού σκηνικού, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν στοιχεία που μας δείχνουν ότι μπορεί να μην απέχουμε και πολύ από την πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, στην κεντρική φωτογραφία (η οποία προέρχεται από επίσημο Δελτίο Τύπου του κ. Δέδε) βλέπουμε τον απερχόμενο Δήμαρχο Σικυωνίων να ποζάρει μαζί με την ομάδα του υποψήφιου Περιφερειάρχη και κάποιος που δεν θα ήξερε τι συμβαίνει εύλογα θα μπορούσε να τον θεωρήσει ως μέλος της.

Tο Σάββατο το μεσημέρι, στον κεντρικό πεζόδρομο του Κιάτου κοινά συνεργεία μοίραζαν φυλλάδια του Σταματόπουλου και του Δέδε!

Αν αυτά σας φαίνονται απλές ενδείξεις, οι οποίες από μόνες τους μπορεί να μην μας δείχνουν και πολλά πράγματα, υπάρχουν μερικά ακόμα στοιχεία που συνηγορούν στα προαναφερθέντα και θα δούμε παρακάτω.

Ένα τέτοιο αποτελεί η άτυπη απόφαση της τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Κιάτου προ ολίγων μηνών να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Σταματόπουλου.

Μια απόφαση που ουδέποτε ανακοινώθηκε, αλλά υπάρχουν γεγονότα που συνηγορούν ότι είναι αληθής.

Για παράδειγμα το ίδιο διάστημα είχε αποκαλυφθεί ότι ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσιάνος, ένα από τα εξέχοντα στελέχη της παράταξης Σταματόπουλου και εκ των πρώτων δημοτικών συμβούλων σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του 2014 είχε δώσει τα χέρια με τον κ. Δέδε ώστε να είναι υποψήφιος στο συνδυασμό του, όπως και τελικά συνέβη.

Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες ήθελαν τον κ. Τσιάνο να θεωρείται ως εκ των ηγετικών στελεχών του συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη και υποπτευόμαστε ότι η δημοφιλία του στην περιοχή (αλλά και η βοήθεια από τον κ. Σταματόπουλο) θα τον οδηγήσει σε μία σίγουρη εκλογή, ίσως και ως πρώτο.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι κοινές φωτογραφίες, η τοπική ΣΥΡΙΖΑ Κιάτου και ο κ. Τσιάνος.

Ο απερχόμενος δήμαρχος είναι ένας από εκείνους που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (και στελέχη της, όπως ο κ. Χαρίτσης, που έχουν πολυφωτογραφηθεί μαζί του) προσπάθησε να ευνοήσει απλόχερα, τάζοντάς του πολλά εκατομμύρια για έργα υποδομών, για τις καταστροφές από τον Ζορμπά, για το λιμάνι και άλλα.

Ωστόσο, ο Σπύρος Σταματόπουλος δεν κατάφερε να πάρει τα χρήματα αυτά και είναι χαρακτηριστικό ότι από τα τρία εκατομμύρια για τις καταστροφές από την θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου πέρασαν εννιά μήνες και τελικά ο κ. Σταματόπουλος κατάφερε να εισπράξει μόλις 1,1 εκατομμύρια και για το οποίο αποφάσισε οκτώ μήνες μετά την καταστροφή και δέκα μέρες πριν από τις εκλογές.

Στα παραπάνω, ας προσθέσουμε ότι ο Δήμος Σικυωνίων είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους (μόλις τρεις σε όλη την Ελλάδα), που έχει παραδώσει τα αποθεματικά του στην Κυβέρνηση.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, σε κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά, δείχνουν τη σύνδεση του απερχόμενου Δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εύλογα θα ρωτήσει κανείς, βέβαια, γιατί δεν του δόθηκε επίσημη στήριξη, όπως συνέβη για παράδειγμα στο Ξυλόκαστρο με τον κ. Νώντα Κατσούλα.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι ο κ. Σταματόπουλος βλέποντας ότι τα “κουκιά” τα δικά του συν του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν φτάνουν για να επανεκλεγεί και δεύτερον ότι έχει απέναντί του 3 υποψήφιους ουσιαστικά από το δεξιό και κεντροδεξιό χώρο αποφάσισε να ενδυθεί τον “μανδύα” του “ανεξάρτητου”.

Και το έκανε αυτό ώστε να μπορεί να “ελιχθεί” στο δεύτερο γύρο αλλά και να μην φέρει σε δύσκολη θέση όποιον (αν βρεθεί κάποιος βέβαια) από τους δεξιούς-κεντροδεξιούς υποψήφιους θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί του.

Διότι ποιος δεξιός/κεντροδεξιός υποψήφιος θα μπορούσε να συνεργαστεί στο δεύτερο γύρο με κάποιον που κατεβαίνει ως επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ;

Έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενη αρθρογραφία μας ότι ο κ. Σταματόπουλος είναι πρώτος και άνευ συναγωνισμού σε όλη την Κορινθία στις εφευρέσεις “μπαλωμάτων” και “πατεντών” έτσι ώστε η πραγματικότητα να δείχνει κάτι άλλο από αυτό που είναι.

Το επισημάναμε για την ύδρευση της περιοχής, για τα σκουπίδια, για το σχολείο στους Καλλιάνους, για τη γέφυρα που έπεσε στο Φενεό κλπ. Τώρα με “μεσοβέζικες” λύσεις (στήριξη από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι επίσημα από την Αθήνα) θέλει να εμφανιστεί ως “ανεξάρτητος υποψήφιος με ολίγην από ΣΥΡΙΖΑ”.

Υποπτευόμαστε, δε, ότι επιχειρεί να κάνει το ίδιο τρικ για τρίτη φορά (μετά το 2010 και το 2014) αλλά σε παραλλαγή. Δηλαδή να εμφανιστεί ως ανεξάρτητος ή πολυσυλλεκτικός ώστε να βρει κάποιο “πάτημα” στο δεξιό/κεντροδεξιό χώρο και μετά την εκλογή ή την επανεκλογή του να επιστρέψει στον κεντροαριστερό χώρο στον οποίο ανήκει.

Για να δούμε.. Θα πιάσει αυτή τη φορά;

ΚΟΡΥΦΗ