ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ -

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011

Τι έγινε σαν αυτή την εβδομάδα πριν 7 χρόνια - Έκλεισε το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου - Έσκασε το σκάνδαλο της «παρατράπεζας» στη Νεμέα - "Έφυγε" ξαφνικά ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής, Μίμης Δαλακλειδης

Μετατοπίστηκαν οι δασικές εκτάσεις στην Κορινθία - Σχεδόν στη μισή έκταση περιορίστηκαν οι γεωργικές εκτάσεις  Η μελέτη αεροφωτογραφιών από τα έτη 1960, 1971 και 2007 δείχνει ότι, σε σχέση με την κατάσταση του 1960, οι εκτάσεις χαμηλής φυσικής βλάστησης έχουν αυξηθεί και επεκταθεί εις βάρος κυρίως γεωργικών εκτάσεων (58%) αλλά και δασών (40%)..

Στους «πρωταθλητές» ενεργειακής σπατάλης η Κορινθία. Σύμφωνα με την έρευνα στη λίστα των νομών με το μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα εκτός της Αττικής είναι, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Κα­βάλα, η Καστοριά και οι Νομοί Μαγνησίας, Κορινθίας, Ευβοίας, Τρι­κάλων και Ημαθίας.

Μια απίστευτη κομπίνα πανελ­λαδικής εμβέλειας, με πα­ράνομη επιστροφή του ΦΠΑ από το ελληνικό Δημόσιο, έχει στηθεί από αγρότες και συνεταιρισμούς, συ­νήθως σε συνεργασία με μεγαλεμπόρους. Έτσι, αγγουράκια, μήλα, ντομάτες και πολλά ζαρζαβατικά κατά περί­πτωση πληρώθηκαν «χρυσά». Είναι χαρακτηριστικό ότι αγρότης από το Ξυλόκαστρο πήρε επιστροφή ΦΠΑ το 2006 σχεδόν 45.000 ευρώ.

Έκλεισε το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου !!! Μετά από 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το μοναδικό Μουσείο της Κορίνθου έβαλε «λουκέτο» λόγω οικονομικών προβλημάτων και οι υπάλληλοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας 

Έσκασε το σκάνδαλο της «παρατράπεζας» στη Νεμέα - οι οκτώ κατηγορούμενοι για το μεγάλο σκάνδαλο έχουν προσέλθει να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δύο εξ αυτών παραμένουν ενεργά στελέχη σε πιστωτικά Ιδρύματα.

"Έφυγε" ξαφνικά ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου Μίμης Δαλακλειδης - Ο ίδιος ήταν σε συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον κ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στη συμπρωτεύουσα..

Σοβαρές καταγγελίες του προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας για τους εμπόρους - Ο Θοδωρής Τσάνος καταγγέλλει ότι οι έμποροι χρησιμοποιούν στα οινοποιία τους κορινθιακή σταφίδα και σουλτανίνα τις οποίες αγοράζουν με πολύ χαμηλή τιμή και στο τέλος με προσμίξεις παρουσιάζουν ότι βγάζουν ΠΟΠ κρασί αγιωργίτικο ή ημίγλυκο

ΚΟΡΥΦΗ