ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ -

Σε νηπιαγωγείο θα μετατραπούν τα δημόσια ουρητήρια στην Κόρινθο

Με αφορμή τον αγιασμό για την έναρξη των Κοινωνικών Φροντιστηρίων ο δήμαρχος Κορινθίων αναφέρθηκε στην έλλειψη εγκαταστάσεων στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην έλλειψη ενός νηπιαγωγείου.

Το πρόβλημα της εξεύρεσης κατάλληλων χώρων για δημιουργία σχολικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα νηπιαγωγείων στο κέντρο της Κορίνθου απασχολεί την δημοτική αρχή.

Με αφορμή τον αγιασμό για την έναρξη των Κοινωνικών Φροντιστηρίων ο δήμαρχος Κορινθίων αναφέρθηκε στην έλλειψη εγκαταστάσεων στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην έλλειψη ενός νηπιαγωγείου.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή το κέντρο της πόλης εξυπηρετείται από το 13ο νηπιαγωγείο στην οδό Κολοκοτρώνη, κοντά στο Εργατικό Κέντρο, που είναι ό,τι πιο απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό μπορεί να φανταστεί κανείς.

Δεν είναι μακριά από την αλήθεια όποιος πει ότι αποτελεί έναν χώρο ντροπή, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να βελτιωθεί η λειτουργία και οι υποδομές του.

Ο δήμαρχος, μιλώντας στο korinthostv, υποστήριξε ότι έχουν γίνει μέχρι σήμερα τρεις διαγωνισμοί για την ανεύρεση χώρου που θα στεγάσει ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο, ωστόσο όλοι κατέστησαν άγονοι, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει και τέταρτος, με την ελπίδα να ευδοκιμήσει.

Παράλληλα, κατέθεσε μια ρηξικέλευθη πρόταση, η οποία αν μη τι άλλο θα μπορούσε να αποτελέσει μια βάση συζήτησης προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα δημιουργίας ενός νηπια- γωγείου στο κέντρο της πόλης.

Όπως είπε ένας χώρος όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί σχολικό συγκρότημα προσχολικής ηλικίας είναι εκεί όπου στεγάζονται σήμερα τα δημόσια ουρητήρια.

Ο χώρος αυτός, μαζί με την παρακείμενη παιδικά χαρά, η οποία θα ενσωματωθεί, αποτελούν μια ικανοποιητική έκταση που μπορεί να ικανοποιήσει δύο στόχους:

και να δημιουργηθεί μία νέα σύγχρονη σχολική μονάδα – νηπιαγωγείο και να απομακρύνει από το κέντρο της πόλης τα δημόσια ουρητήρια που αυτή τη στιγμή είναι μια εστία μόλυνσης και κακοσμίας για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός υποστήριξε ότι το θέμα θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση η στάση του ωστόσο δείχνει ότι στο μυαλό του η δημιουργία ενός νηπιαγωγείου εκεί έχει μορφοποιηθεί ως προς το τελικό σχέδιο.

Σε ό,τι αφορά τα δημόσια ουρητήρια είναι αλήθεια πως η ανάγκη λειτουργίας τους δεν είναι τόσο πιεστική όσο ήταν μερικές δεκαετίες πριν, για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται.

Ωστόσο, ακόμα κι αν υποθέσει κανείς πως η λειτουργία τους παραμένει απαραίτητη προ- ϋπόθεση για την καθημερινή λειτουργία της πόλης είναι εξ ίσου προφανές πως η σημερινή τους εικόνα είναι ταπεινωτική για την πόλη και θα ήταν πολύ καλύτερα αν σχεδιάζονταν εξ αρχής σε νέο χώρο και με σύγχρονες προδιαγραφές.

Άλλωστε, δημόσια ουρητήρια υπάρχουν και στην δημοτική αγορά της Κορίνθου και είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισής της (όποτε ξεκινήσει) θα μπορεί να γίνει και η ανασύστασή των ουρητηρίων. 

ΚΟΡΥΦΗ