ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Σε «κρίση πανικού» ο Πέτρος Τατούλης

Σε πολιτική «κρίση πανικού» φαίνεται ότι βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Πέτρος Τατούλης και το επιτελείο του βλέποντας ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν

Σε πολιτική «κρίση πανικού» φαίνεται ότι βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Πέτρος Τατούλης και το επιτελείο του βλέποντας ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν κι’ αυτό αποτυπώνεται στην αρθρογραφία όσων έχουν ξεκινήσει καθημερινό αγώνα σε ιστοσελίδες της Περιφέρειας για τη σωτηρία του.

Η επιχειρηματολογία αυτή έχει ένα συγκεκριμένο ύφος και παραπέμπει σε ένα αναμφίβολα έξυπνο και όμορφο πρόσωπο, δυστυχώς όμως η ίδια γραφή χρησιμοποιήθηκε σε παραλλαγή τόσο το 2014 όσο και το 2010 και είναι ευκόλως αναγνωρίσιμη, άρα και εύκολα αντιμετωπίσιμη.

Ένα από τα σημεία  που το νέο αφήγημα «μπάζει» είναι η κατεύθυνση. Διότι όλα τα επιχειρήματα επικεντρώνονται στο «ροκάνισμα» του Παν. Νίκα (ο οποίος φταίει για τα πάντα).

Δείτε για παράδειγμα τι έγινε με την εκδήλωση Τατούλη στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα. Όλες οι πληροφορίες (μαζί με τις φωτογραφίες) μιλούν για μια μισοάδεια αίθουσα και ένα επικοινωνιακό φιάσκο, παρά την κινητοποίηση που επιχειρήθηκε και με το «δόλωμα» της Ε.Ε.

Για την ίδια εκδήλωση, σε Κορινθιακή ιστοσελίδα, το συμπέρασμα που βγαίνει για την αποτυχία είναι ότι ο Νίκας κάνει στρατηγικά λάθη και «σαμποτάρει» τον Πέτρο, επειδή δεν πήγε στην προεκλογική φιέστα του.

Τα επιχειρήματα Τατούλη αντλούνται από κάθε πιθανή λεπτομέρεια, αλλά παρουσιάζονται μισά για ευνόητους λόγους. Για παράδειγμα

  • φταίει ο Νίκας που είναι 70 ετών (αποσιωπώντας ότι και ο Τατούλης είναι 66 και δεν είναι φέρελπις νέος)    
  • φταίει ο Νίκας που πήρε τη στήριξη της Ν.Δ. (αποσιωπώντας ότι την ίδια στήριξη είχε πάρει ο Τατούλης το 2014)
  • φταίει η Ν.Δ. που δεν είναι μοντέρνο κόμμα και προτίμησε το Νίκα (ενώ το 2014 που την έδωσε στον Τατούλη ήταν ο ορισμός του μοντερνισμού)
  • φταίει το πολιτικό σύστημα που δίνει «χρίσματα» και δεν αφήνει την Αυτοδιοίκηση να δράσει ανεξάρτητα (ενώ στις δυο προηγούμενες εκλογές ο Τατούλης πήρε τη στήριξη από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. – δηλ. πόσο πιο ανεξάρτητη ήταν τότε η Αυτοδιοίκηση;)

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχει ξεκινήσει η «στοχοποίηση» του Νίκα με κάθε τρόπο και κάθε κόστος.

Ο Νίκας θα φταίει ακόμη κι’ αν ζητήσει να πάει στην τουαλέτα. Μένουν 160 ημέρες μέχρι τις εκλογές και είμαστε βέβαιοι ότι (τουλάχιστον στην Κορινθία) θα δούμε 160 κείμενα εναντίον του Νίκα.

 Εμείς το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε για όλα τα παραπάνω είναι μια παραλλαγή ενός στίχου του Πυθαγόρα

«Ο Πέτρος είναι πονηρός κι’ αυτά που λέει μην τα τρως»

ΚΟΡΥΦΗ