ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

Ρογκ: Οι Αγώνες γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή λήξης των Αγώνων του Λονδίνου, ο Ρογκ τόνισε στο τέλος ότι οι Ολυμπιακοί γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία, βάζοντας ουσιαστικά μια τελεία σε ένα θέμα που προέκυψε από το πουθενά

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή λήξης των Αγώνων του Λονδίνου, ο Ρογκ τόνισε στο τέλος ότι οι Ολυμπιακοί γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία, βάζοντας ουσιαστικά μια τελεία σε ένα θέμα που προέκυψε από το πουθενά.

"Έπειτα από 17 μέρες είμαστε υπόχρεοι για τόσα πολλά. Η Οργανωτική Επιτροπή έκανε εξαιρετική δουλειά. Σας ευχαριστούμε κ. Κόε. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα χαμόγελα, την στήριξη των εθελοντών, των απαραίτητων ηρώων αυτών των Αγώνων. Εσείς, το κοινό, δημιουργήσατε γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλες τις εγκαταστάσεις. Δείξατε στον κόσμο τα καλύτερα της βρετανικής φιλοξενίας. Γνωρίζω πως η γενναιοδωρία του πνεύματος θα συνεχιστεί καθώς θα θαυμάσουμε τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων. Αθλητές, γράψατε χρυσή σελίδα στους Αγώνες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία", είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι σε συνάντηση του Ρογκ με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε... ζητήσει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνεται στην Αττάλεια, ενώ υπήρξαν δηλώσεις στη συνέχεια από μέλη της τουρκικής κυβέρνησης, τα οποία ανέφεραν ότι οι Αγώνες προέρχονται από τη χώρα τους.

 

ΚΟΡΥΦΗ