ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Ρόδα και αγκάθια για Δέδε και Τατούλη

Όλα δείχνουν πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας είναι θέμα λίγων ημερών -ενδεχομένως και ωρών. Ο Γ. Δέδες συνεχίζει να πραγματοποιεί επαφές και είναι χαρακτηριστικό πως πριν από δύο ημέρες συναντήθηκε με τον Άγγελο Παπαγγελόπουλο, ο οποίος ενδέχεται να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον δήμο και να προτιμήσει να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια.

του Γ. Γουγά

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν πλέον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ο πραγματικός χρόνος, με δεδομένο ότι θα μεσολαβήσει και το Πάσχα, εκτιμάται ότι είναι πολύ μικρότερος. Ωστόσο, ενώ τα πράγματα σιγά σιγά ξεκαθαρίζουν στους δήμους, στην Περιφέρεια φαίνεται να υπάρχουν ακόμα λίγες αλλά σημαντικές εκκρεμότητες.

Για να πιάσουμε το νήμα από την αρχή η πιο σημαντική εκκρεμότητα αφορά την κάθοδο ή όχι του Γιώργου Δέδε ως υποψήφιου περιφερειάρχη Κορινθίας.

Παρά το γεγονός ότι από την μεριά του ίδιου τηρείται σιγή ιχθύος είναι δεδομένο πως ο ίδιος και οι τρεις στενοί συνεργάτες του που τα έσπασαν με τον Πέτρο Τατούλη έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και κινούνται στην κατεύθυνση να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους.

Όλα δείχνουν πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας είναι θέμα λίγων ημερών -ενδεχομένως και ωρών. Ο ίδιος συνεχίζει να πραγματοποιεί επαφές και είναι χαρακτηριστικό πως πριν από δύο ημέρες συναντήθηκε με τον Άγγελο Παπαγγελόπουλο, ο οποίος ενδέχεται να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον δήμο και να προτιμήσει να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια.

Ο ίδιος, εξακολουθεί να θέτει ως προτεραιότητα την κάθοδο στον δήμο, δεν κρύβει, όμως, πως τον έλκει ένα νέο σχήμα στην Περιφέρεια, που θα αναδιατάξει το σκηνικό.  

Την περασμένη εβδομάδα, όπως έγραψε αποκλειστικά το isthmos.gr, «έτρεξε» μία δημοσκόπηση για την Περιφέρεια, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα μετρούσε τις υποψηφιότητες Τατούλη, Δέδε, Βουδούρη και Μανώλη με την προσθήκη αντιπεριφερειάρχη δίπλα στο όνομα Δέδε.

Για παράδειγμα, στην Κορινθία το ερώτημα ήταν «Τατούλης, Μανώλης, Βουδούρης και Δέδες με αντιπεριφερειάρχη την Μαριλένα Σούκουλη» και αντίστοιχα π.χ. στην Μεσσηνία «Τατούλης, Μανώλης, Βουδούρης και Δέδες με αντιπεριφερειάρχη τον Παναγιώτη Αλευρά», γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο κ. Δέδες θέλησε να κάνει ένα τελευταίο «τσεκ απ» πριν λάβει τις αποφάσεις του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, τα αποτελέσματα του γκάλοπ κρίνονται ενθαρρυντικά, καθώς δείχνουν χαμηλά τον σημερινό περιφερειάρχη και δίνουν προοπτική εισόδου στο δεύτερο γύρο στην «κίνηση των 4».

Αυτά είναι τα …ρόδα, γιατί υπάρχουν και τα αγκάθια. Το μεγαλύτερο που υπάρχει αυτή τη στιγμή για την «κίνηση των 4» αφορά την Αρκαδία, όπου αναζητάται αντιπεριφερειάρχης με δύο χαρακτηριστικά.

Πρώτον, να έχει την ικανότητα να ξύσει την επένδυση στην πανοπλία Τατούλη και δεύτερον να …το θέλει.

Υποψηφιότητα με τέτοια χαρακτηριστικά είναι δύσκολο να βρεθεί και μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Δέδες ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Θεωρείται, όμως, βέβαιο πως είναι θέμα χρόνου να γίνει κάτι τέτοιο με πιο πιθανούς υποψήφιους τον Γιώργο Μπαρούτσα ή τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο.  

Η δεύτερη εκκρεμότητα στην Περιφέρεια αφορά τη Νέα Δημοκρατία και την στήριξη που θα δώσει (ή όχι) στον Τατούλη.

Μέχρι στιγμής, αυτό που εδώ και εβδομάδες σέρνεται ως βεβαιότητα, δεν έχει μεταφραστεί σε επίσημη ανακοίνωση.

Το ίδιο ισχύει και για τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, γεγονός που δείχνει πως είτε υπάρχουν αγκάθια, είτε δεν έχουν καμφθεί οι αντιρρήσεις κομματικών στελεχών στην υποψηφιότητα Τατούλη.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά στην σύνταξη του τοπικού ψηφοδελτίου, που θα περιέχει αρκετά από τα γνωστά πρόσωπα (Παπαφωτίου, Πισιμίσης, Μιχαλόπουλος, Σαββανός από το παλιό ψηφοδέλτιο), με την προσθήκη κάποιων από το ψηφοδέλτιο Δράκου (Λέγγας, Παπαθεοφάνους) και κάποια καινούργια πρόσωπα (Πετρίτσης).

Αντίστοιχη εκκρεμότητα υπάρχει και με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης δεν έχει καταλήξει τι θα κάνει στην Περιφέρεια, αν και πολλοί πιστεύουν πως δύσκολα θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, αν διαβεί τον Ρουβίκωνα ο Δέδες.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Οδυσσέα Βουδούρη η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και η υποψηφιότητα που αρχικά σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, έχει απορροφηθεί πλήρως από τις τοπικές οργανώσεις.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε ένα πέρασμα την περασμένη Τρίτη από την Κορινθία, με επικοινωνιακό μπαράζ και δύο μεγάλες τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Στο επιτελείο του θεωρούν αναγκαίο να σηκώσουν σταδιακά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Πέτρο Τατούλη, ελπίζοντας στην σύσταση ενός ισχυρού μετώπου στον δεύτερο γύρο. 

ΚΟΡΥΦΗ