ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Ψάχνουν στην Κορινθία τους ληστές του Δίστομου

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως εκεί βρίσκεται το κρησφύγετο των κακοποιών της ομάδας Μαζιώτη και πιστεύουν ότι για αρκετό καιρό θα είναι κρυμμένοι έτσι ώστε να χαλαρώσουν ο αστυνομικός κλοιός

Εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ με στόχο να εντοπιστεί κάποιο ίχνος από τους τρεις ληστές της τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως εκεί βρίσκεται το κρησφύγετο των κακοποιών της ομάδας Μαζιώτη και πιστεύουν ότι για αρκετό καιρό θα είναι κρυμμένοι έτσι ώστε να χαλαρώσουν ο αστυνομικός κλοιός.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της ομάδας που τα τελευταία δύο χρόνια υπολογίζεται ότι έχει αρπάξει τουλχάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ γίνονται από πάνοπλους αστυνομικούς και με τη συνδρομή ελικοπτέρου. Οι εκτιμήσεις των επιτελών της ΕΛΑΣ συγκλίνουν στο ότι η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη παρά την έλλειψη αρχηγού διαθέτει επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει ληστεία.

Εκτός από τα αποτυπώματα και τα δείγματα DNA, οι αστυνομικοί ερευνούν και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ώστε να διαπιστώσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι ληστές με το κλεμμένο τζιπ ώστε να φτάσουν μέχρι το Δίστομο.

ΚΟΡΥΦΗ