ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έγκλημα -

Ψάχνουν σε Κορινθία και Αρκαδία τα ίχνη του Μαζιώτη

Θρίλερ τα τελευταία 24ωρα στην Κορινθία , στην Αρκαδία και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου όπου ενισχυμένη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ αναζητά τα ίχνη του Νίκου Μαζιώτη και των συνεργατών του ύστερα, από την βομβιστική επίθεση -με παγιδευμένο ΙΧ- στην οδό Αμερικής το ξημέρωμα της Πέμπτης!

Θρίλερ τα τελευταία 24ωρα στην Κορινθία , στην Αρκαδία και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου όπου  ενισχυμένη  δύναμη  της ΕΛ.ΑΣ αναζητά   τα ίχνη του Νίκου Μαζιώτη  και των συνεργατών του  ύστερα, από  την βομβιστική επίθεση -με παγιδευμένο ΙΧ- στην οδό Αμερικής το ξημέρωμα της   Πέμπτης!

Οπως αποκαλύπτει "to vima. gr" στο στόχαστρο της EΛ.ΑΣ είναι ένα ακόμη κλεμμένο Nissan Sunny -ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση στην «καρδιά της Αθηνας»- και το οποίο έχει διαπιστωθεί ότι κινείται στην Κορινθία αλλά και  σε όμορους νομούς. Το συγκεκριμένο ΙΧ  έχει επίσης κλαπεί , από περιοχή της Αθήνας, λίγα 24ωρα πριν την βομβιστική επίθεση έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι και αυτό έχει γίνει από την  ένοπλη ομάδα  του  Ν . Μαζιώτη. Σημειώνεται ότι και το Nissan Sunny  στο οποίο τοποθετήθηκαν 75 κιλά ANFO για την επίθεση της Πέμπτης  είχε κλαπεί στις 5 Νοεμβρίου -δηλαδή πέντε ημέρες νωρίτερα- από   περιοχή της Καισαριανής. 

Ωστόσο, όπως διαπιστώνεται τώρα, την ΕΛ.ΑΣ απασχολεί και μία ακόμη κλοπή -την ίδια χρονική  περίοδο- ίδιου τύπου IX αυτοκινήτου το οποίο θεωρείται ότι «αρέσει» στον 43χρονο αντάρτη πόλης αλλά και σε άλλες ένοπλες οργανώσεις , για παγιδεύσεις με βόμβες μαμούθ. Επιπλέον εκτιμάται ότι «λόγω της παλαιότητάς του   ένα τέτοιο αυτοκίνητο δύσκολα θα κινούσε το ενδιαφέρον «παραδοσιακών» κλεφτών ΙΧ». Κι έτσι οι υπόνοιες των αστυνομικών για την «χρήση» του συγκεκριμένου τύπου κλεμμένου ΙΧ πολλαπλασιάζονται.

 Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αυτή η κινητοποίηση  είχε υπάρξει -σε μικρότερη κλίμακα-  ακόμη και πριν την έκρηξη της  βόμβας στην οδό Αμερικής και εντείνεται μετά από αυτό το  περιστατικό.  

 Οι αστυνομικοί, πιθανόν και από καταγραφές των διοδίων και από άλλες πηγές , έχουν μία αρχική εικόνα της κατεύθυνσης του αυτοκινήτου προς τον Ισθμό της Κορίνθου και στη συνέχεια σε νομούς της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. 

Εκείνο που   αυξάνει το ενδιαφερον των αστυνομικών είναι ότι είχαν σειρά πληροφοριών  τους τελευταίους μήνες, για «πιθανό κρησφύγετο της ομάδας Μαζιώτη στην Κορινθία ή την Αργολίδα». Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ   υπενθυμίζουν ότι τρείς από τις πέντε συνολικά ληστείες που έχουν αποδοθεί στους ίδιους αντάρτες πόλης, την περίοδο 2012-2013, έχουν υπάρξει σε τράπεζες στα Μέθανα, στη Νεμέα αλλά και στις Σπέτσες. Στη ληστεία στην Alpha Bank των Σπετσών, οι δράστες επιβιβάσθηκαν σε ταχύπλοο που βρέθηκε καμένο σε απέναντι ακτή, στην  Αργολίδα.

Αναφέρεται τέλος ότι το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ για την  επίθεση στην οδό Αμερικής στρέφεται και σε ύποπτα άτομα που έχουν  θεαθεί -όπως φαίνεται και από κάμερες-στο σημείο εκείνο δύο έως τρείς τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, δηλαδή περίπου τρείς ώρες πριν την έκρηξη.  

ΚΟΡΥΦΗ