ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά - OIKONOMIA - Ενέργεια -

Προτάσεις στον Χατζηδάκη έστειλε το ΤΕΕ Πελοποννήσου για το “Εξοικονομώ 2020”

το πληροφοριακό σύστημα θα πρέπει να δέχεται αιτήσεις συνεχώς παραμένοντας μόνιμα ανοικτό

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, απέστειλε το ΤΕΕ Πελοποννήσου, ζητώντας άμεσα την αναθεώρηση του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020».

Στην επιστολή αναφέρονται, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης, με τον τρόπο που ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις, με τα κριτήρια επιλεξιμότητας του προγράμματος, καθώς και με το ρόλο των μηχανικών.

Η διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, παραρτήματος Πελοποννήσου, καταθέτει και προτάσεις.

Η επιστολή, αναφέρει τα εξής:

Ο ωφελούμενος θα πρέπει να έχει δυνατότητα κατάθεσης ολοκληρωμένης πρότασης ανά πάσα στιγμή και να του χορηγείται αποδεικτικό κατάθεσης. Αυτό συνεπάγεται ότι το πληροφοριακό σύστημα θα πρέπει να δέχεται αιτήσεις συνεχώς παραμένοντας μόνιμα ανοικτό. Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο θα έχει εικόνα των κονδυλίων που αιτούνται, προγραμματίζοντας καλύτερα τη χρηματοδοτική ροή, την αξιολόγηση των αιτήσεων-προτάσεων και την αποφυγή προβλημάτων των πληροφοριακών συστημάτων λόγω συμφόρησης, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αξιοπιστία του προγράμματος.

Κριτήριο επιλεξιμότητας μιας πρότασης θα πρέπει να αποτελεί και το μέγεθος της εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνεται μέσω των προτεινόμενων παρεμβάσεων, δίνοντας προτεραιότητα στις προτάσεις αυτές που επιτυγχάνουν τη μεγαλύτερη μείωση κατανάλωσης ενέργειας».

ΚΟΡΥΦΗ