ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

“Πράσινο φως” για τη λιμνοδεξαμενή στη Ρίζα - Κίνδυνοι από την απουσία αντιπλημμυρικών σε Ξυλόκαστρο

Πράσινο φως και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πήρε η λιμνοδεξαμενή στην Ρίζα, του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Στην συνάντηση που είχε Μάκης Βορίδης με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση για το έργο, το οποίο έχει ώριμη μελέτη. Θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση του κ. Βορίδη, αυτή την φορά με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου.

Μιλώντας στο Korinthia.net.gr ο κ. Τσιώτος έκανε λόγο για μία άψογη συνεργασία με την περιφέρεια, η οποία εκτός απο το ζήτημα της Λιμνοδεξαμενής επεκτείνεται και στο ζήτημα του καθαρισμού των ρεμάτων, την ευθύνη του οποίου έχει η περιφέρεια. Ο δήμος έχει στείλει από τις αρχές του Οκτωβρίου έγγραφα για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και αναμένεται πλέον απο την Περιφέρεια να πάρει τις πρωτοβουλίες.

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως ο Βλάσσης Τσιώτος δεν ανησυχεί τόσο για τα ρέματα τα οποία στην περιοχή του Ξυλοκάστρου δεν αποτελούν μείζονα κίνδυνο. Αντίθετα σοβαρό κίνδυνο αποτελούν τα αντιπλημμυρικά έργα του σιδηροδρόμου και της νέας εθνικής οδού, τα οποία έχουν καθυστερήσει δραματικά. “Οι απορροές έχουν σταματήσει στο πουθενά“, τονίζει ο δήμαρχος και χτυπά καμπανάκι προς το υπουργείο Υποδομών.

http://korinthia.net.gr/

ΚΟΡΥΦΗ