ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Πόσο “αθώα” είναι τα τέκνα των Κορίνθιων παραγόντων;

Όταν χρησιμοποιείς τα χρήματα ή την επιρροή του μπαμπά, ή τη θέση που σου έδωσε ο θείος δεν είσαι έξω από το παιχνίδι. Είσαι «μέσα για μέσα».

Ο δημοσιογράφος Γ. Λάμπρου σε σημερινή του ανάρτηση σχετικά με την κόντρα Πνευματικού και Οικονόμου στην Κόρινθο κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση και αναρωτιέται γιατί

«τα παιδιά τα εμπλέκουν στην αρρωστημένη αυτή ατμόσφαιρα; Έχουμε τρελαθεί άπαντες εντελώς και παραδίδουμε τα παιδιά που ούτε εξουσία ασκούν, ούτε εμπλοκή έχουν σε μία αντιπαράθεση που μόνο τραύματα αφήνει;»

Σίγουρα η προσωπική ή οικογενειακή ζωή του καθενός δεν αφορά κανέναν άλλο όταν δεν σχετίζεται με τα κοινά. Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Διότι διαπιστώνεται από σωρεία περιπτώσεων στην τοπική κοινωνία ότι τα τέκνα πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών ή άλλων παραγόντων επωφελούνται από τα προνόμια και τους τίτλους των γονιών τους και άλλα είτε διάγουν μια χλιδάτη ζωή (που δεν θα είχαν αν αφαιρούσαμε τίτλους, αναθέσεις και άλλα προνόμια) ή άλλα αποκτούν πλεονέκτημα μέσα στην αγορά ή στην ενασχόλησή τους με τα κοινά.

Τα παιδιά δεν είναι αθώα όταν είναι ενήλικα και γνωρίζουν ότι για να επιβιώσουν στην αγορά ή στην πολιτική πρέπει να πάρουν δουλειές ή θέσεις που θα τους δώσει ο πατέρας τους, ο θείος τους, κοκ.

Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία όπου όλοι γνωρίζουν όλους και δεν χρειάζεται να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και να παρουσιάζουμε τα παιδιά ως «μικρά, αθώα και ανήλικα» που θα τους δημιουργηθούν «τραύματα».

Όταν χρησιμοποιείς τα χρήματα ή την επιρροή του μπαμπά, ή τη θέση που σου έδωσε ο θείος δεν είσαι έξω από το παιχνίδι.

Είσαι «μέσα για μέσα».

Και επειδή φαίνεται ότι και τα παιδιά των πολιτικών έχουν ήδη εμπλακεί στην κουβέντα για τις Δημοτικές της Κορίνθου (ακούμε για αναθέσεις σε κόρες, σε κουνιάδους, κλπ) θα πρέπει και αυτά να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Κ.Ρ.

ΚΟΡΥΦΗ