ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Πολλά ερωτηματικά ΚΑΙ για τις δωρέες του Αντιδημάρχου Βέλου-Βόχας

Μετά τις αναθέσεις και οι δωρεές του Αντιδημάρχου Βέλου Βόχας στο μικροσκόπιο

Τον προηγούμενο μήνα ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ μέσω δημοσίων εγγράφων από το “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” μία σειρά ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ που πήρε ο Αντιδήμαρχος Βέλου Βόχας, κ. Αν. Σιάχος από το Δήμο και το ΝΠΔΔ του Δήμου, “Ανέλιξη”, ενώ κατείχε ΕΜΜΙΣΘΗ και ΘΕΣΜΙΚΗ θέση.

Οι αναθέσεις λειτουργούσαν με το σύστημα “χιαστί”, δηλ. όταν ήταν Πρόεδρος στην Ανέλιξη τις αναθέσεις του τις έκανε ο Δήμος και τώρα που είναι Αντιδήμαρχος τις αναθέσεις του τις κάνει η Ανέλιξη. Με τον τρόπο αυτό έλαβε μέσα σε 6 χρόνια περίπου 30.000 ευρώ από αναθέσεις. Με νόμιμο τρόπο βέβαια, ενώ ταυτόχρονα λάμβανε και τους μισθούς από την Ανέλιξη και το Δήμο.

Ο ίδιος στην ΑΠΟΛΟΓΙΑ του με τίτλο "Για την αποκατάσταση της αλήθειας” ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ότι οι αναθέσεις έγιναν. Το ενδιαφέρον όμως ήταν ότι στην ΑΠΟΛΟΓΙΑ του μας απαρίθμησε και όλες τις ΔΩΡΕΕΣ που έκανε σε τοπικούς συλλόγους και άλλους.

Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ μας μίλησε για τις ΔΩΡΕΕΣ αφού διαπραγματευόμασταν ένα εντελώς άλλο θέμα; ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. 

Μήπως προσπαθούσε να “ΕΞΙΣΩΣΕΙ” τις ΔΩΡΕΕΣ με τις ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ; Αλλά και αυτοί που βγήκαν να τον ευχαριστήσουν το ίδιο θέλουν να πουν; Ότι δηλαδή δεν πειράζει που πήρε τις αναθέσεις αφού κάνει δωρεές;


ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Πριν ξεκινήσουμε να σημειώσουμε ότι δεν θα ενδιαφερόμασταν για τις δωρεές του κ. Σιάχου αν ήταν απλός ιδιώτης. Όμως, από τη στιγμή που εδώ και 6 περίπου χρόνια είναι δημόσιο πρόσωπο με θεσμική και έμμισθη θέση, κάθε ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ δωρεά, του προσθέτει πολιτικούς πόντους δημοφιλίας σε σχέση με τους συναδέλφους του στην ίδια παράταξη.

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια πρώτη ματιά και στις δωρεές του Αντιδημάρχου, για τις οποίες ο ίδιος υπερηφανεύεται. Και εδώ λοιπόν, ΦΑΙΝΕΤΑΙ να συμβαίνουν ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ας δούμε ένα πρώτο παράδειγμα.

Στον Άρη Βοχαικού πρόδρος είναι ο κ. Θ. Κεφοκέρης, ο οποίος εμφανίστηκε στην ΑΠΟΛΟΓΙΑ του Αντιδημάρχου κ. Σιάχου να δηλώνει προς υπεράσπιση του ... ”Σαν Θωμάς Κεφοκερης και όταν διετέλεσα πρόεδρος στην ομάδα του Βοχαϊκου ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν πληρώσαμε δουλειές που κάναμε στα εκτυπωτικα. Παντα τα έκανε δωρεά στον σύλλογο όπως και σε πάρα μα πάρα πολλούς συλλόγους”.

Μάλιστα. Μπράβο, λοιπόν, που ο κ. Σιάχος έκανε ΟΛΕΣ τις εκτυπώσεις ΔΩΡΕΑΝ για τον Αρη Βοχαικού.

Βρήκαμε, όμως, ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ που δείχνει ένα ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ πληρωμής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΣΙΑΧΟ για τις εκτυπώσεις του ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ αγώνα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων Άρη Βοχαικού και Παλαίμαχοι Βόχας. Στο συγκεκριμένο αγώνα, μάλιστα, είχε εκδοθεί και ανακοίνωση από τον Αρη Βοχαικού και η οποία ευχαριστούσε τον κ. Σιάχο (ανάμεσα σε άλλους) για τη δωρεά του.

Δείτε παρακάτω πρώτα την ανακοίνωση του Άρη Βοχαικού και μετά το ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΕΝΤΑΛΜΑ

Και εδώ είναι που αρχίζουν ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για τον Αντιδήμαρχο.

  • Για ποιο λόγο η Περιφέρεια Πελοποννήσου πληρώνει και μάλιστα 940 ευρώ για εκτυπωτικά του αγώνα αφού ο πρώην Πρόεδρος της Ανέλιξης και νυν Αντιδήμαρχος τα έκανε ΟΛΑ ΔΩΡΕΑ στον Άρη Βοχαικού; 
  • Τα εκτυπωτικά του αγώνα πληρώθηκαν από την Περιφέρεια ή έγιναν ΔΩΡΕΑ από τον κ. Σιάχο;
  • Κι αν πλήρωσε η Περιφέρεια γιατί ο Άρης Βοχαικού ευχαριστεί τον κ. Σιάχο για τα εκτυπωτικά; Την Περιφέρεια δεν θα έπρεπε να ευχαριστήσει; Κε Κεφοκέρη εσείς γνωρίζετε κάτι;  
  • Τελικά ο Αντιδήμαρχος Βέλου Βόχας μήπως μπορεί να μας διαφωτίσει αν τελικά έκανε τη δωρεά στον Άρη Βοχαικού ή πληρώθηκε την “δωρεά” του για τον ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ αγώνα από την Περιφέρεια με το ποσό των 940 ευρώ;

Για το τέλος, για να ελαφρύνουμε κάπως και το κλίμα, ας δούμε ένα μικρό ρεπορτάζ από εκείνο τον αγώνα των παλαιμάχων της Βόχας, ο οποίος περνά πλέον στην ιστορία όχι μόνο για το αξιόμαχο των δυο ομάδων αλλά και για τη δωρεά του τότε προέδρου της Ανέλιξης. Ή μήπως δεν ήταν δωρεά; Εσείς τι λέτε κε Αντιδήμαρχε; Πάντως αν κρίνουμε από την ατάκα του στο βίντεο "δεν μας νοιάζει ο νικητής αρκεί να είμαστε εμείς" θα συμπεράνουμε ότι και αυτός ήταν στους .. νικητές.

Μην χάσετε την επόμενη αρθρογραφία.. Σκάει ΕΓΓΡΑΦΟ-ΒΟΜΒΑ

ΒΙΝΤΕΟ   

ΚΟΡΥΦΗ