ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Internet -

Ποιες περιοχές της Αρκαδίας θα αποκτήσουν δωρεάν Wi- Fi;

Σε δημόσια διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών θα δοθεί σε λιγότερο από 10 μέρες το σχέδιο για την ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ.

Σε δημόσια διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών θα δοθεί σε λιγότερο από 10 μέρες το σχέδιο για την ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ.

Στόχος, είναι η ενεργοποίηση της υπηρεσίας μέχρι το τέλος του 2014, εφόσον όμως η διαβούλευση ολοκληρωθεί μέσα σε 15 ημέρες έτσι ώστε ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα.

Το δωρεάν ίντερνετ θα δοθεί στους δήμους της χώρας αλλά και σε σημεία αυξημένης προσέλευσης όπως είναι τα μουσεία, τα λιμάνια και οι μαρίνες.

Δείτε που θα εγκατασταθεί το δίκτυο στην Αρκαδία καθώς και ποιες οι προδιαγραφές του και τι ταχύτητα θα προσφέρει στους χρήστες.

Οι περιοχές τις Αρκαδίας οι οποίες έκαναν αίτηση για δωρεάν WIFI είναι οι εξής:

   -Ο Δήμος Τρίπολης

    -Ο Δήμος Μεγαλόπολης

    -Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

    -Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας

    -Ο Δήμος Γορτυνίας

Από τους αρχαιολογικούς χώρους ενδιαφέρον έδειξαν το Μουσείο της Τεγέας και ο Αρχαιολογικός χώρος Μεγαλόπολης

 

Ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα σύνδεσης θα είναι 100-150 Kbps ενώ η ονομαστική ταχύτητα θα φτάνει στο 1 Mbps.

H μέγιστη διάρκεια σύνδεσης θα φτάνει στα 30 λεπτά. Αν περάσει το χρονικό διάστημα, θα γίνεται αυτόματη αποσύνδεση και ο χρήστης θα πρέπει να συνδεθεί εκ νέου

Δεν θα χρειάζεται user name και password και το μόνο που θα κάνει ο χρήστης για να συνδεθεί (μέσω ειδικής σελίδας που θα ανοίγει όταν ανοίγετε τον browser) θα είναι να πληκτρολογεί ένα αλφαριθμητικό ώστε το σύστημα να διακρίνει ότι πρόκειται για άνθρωπο και όχι για μηχανή.

Δεν θα υπάρχουν προδιαγραφές ασφαλείας κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές ή για πληρωμές μέσω Taxis. Το έργο έχει τις προδιαγραφές για να παρέχει και «ασφαλείς υπηρεσίες» μέσω εγγραφής του συνδρομητή στον δήμο (προκειμένου να αποκτήσει username και password) αλλά αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση.

Ο χρήστης δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο για να δει βίντεο υψηλής ανάλυσης (HD) ούτε θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο Πρόσκληση να γνωστοποιήσουν σε ποια σημεία θα εγκατασταθεί το Wifi, η γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών απηύθυνε σε όλους τους δήμους.

Το πόσα σημεία θα υπάρχουν ανά δήμο, θα εξαρτηθεί από τον πληθυσμό. Στους μεγάλους δήμους με πληθυσμό άνω των 150.000 ατόμων θα υπάρχουν τουλάχιστον 20 Wifi hotspots ενώ σε κανέναν δήμο δεν θα είναι λιγότερα από οκτώ σημεία. Δείτε ολόκληρο τον πίνακα με τους δήμους που θα αποκτήσουν δωρεάν Wi- Fi. Σίγουρα θα αναρωτιέστε το πότε θα γίνει αυτό. Στην καλύτερη περίπτωση, στο τέλος του 2014.

Πηγή: arcadiaportal.gr

ΚΟΡΥΦΗ