ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - OIKONOMIA - Επιχειρηματικότητα - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Internet -

Πληρωμές με κρυπτονομίσματα μπορούν να πραγματοποιούν πλέον οι χρήστες της Paypal

Τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον οι χρήστες της PayPal στις ΗΠΑ

Τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον οι χρήστες της PayPal στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Ειδικότερα η νέα δυνατότητα που εγκαινιάζεται υπό το όνομα «Checkout with Crypto» θα επιτρέπει στους πελάτες που κατέχουν bitcoin, ether, bitcoin cash και litecoin σε ψηφιακά πορτοφόλια PayPal να μετατρέπουν ψηφιακά νομίσματα σε παραστατικό χρήμα (fiat money) στο ταμείο για να πραγματοποιήσουν τις καθημερινές αγορές τους.

Έτσι οι αμερικανοί καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματά τους για να πληρώσουν τις εκατοντάδες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται η Paypal, κίνηση που θα μπορούσε να εκτοξεύσει τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων στο ηλεκτρονικό λιανεμπόριο. Κατά την αγορά μάλιστα θα εμφανίζεται αυτόματα, εάν ο χρήστης έχει επαρκές υπόλοιπο κρυπτονομισμάτων για να την καλύψει.

Η υπηρεσία για γίνει διαθέσιμη και στα 29 εκατομμύρια εμπόρους με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εταιρεία. 

«Καθώς επιταχύνεται η χρήση ψηφιακών πληρωμών και ψηφιακών νομισμάτων, η εισαγωγή του Checkout με Crypto θα εστιάσει στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων για καθημερινές συναλλαγές, ενώ θα προσφέρει στους πελάτες της PayPal ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με τους τρόπους πληρωμής μέσω του ψηφιακού μας πορτοφολιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal, Dan Schulman.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα κρυπτονομίσματα, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούν μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω της PayPal », συμπλήρωσε. 

Να θυμίσουμε ότι η δημοφιλής υπηρεσία πληρωμών με έδρα την Καλιφόρνια έδωσε την δυνατότητα στους χρήστες της να αγοράζουν, να πωλούν και να διατηρούν κρυπτονομίσματα, ήδη από τον Οκτώβριο. Με την κίνηση αυτή η PayPal στην πρώτη mainstream χρηματοοικονομική εταιρεία που άνοιξε το δίκτυό της στα κρυπτονομίσματα, συμβάλλοντας μάλιστα και στο ράλι που κατέγραψε το εικονικό νόμισμα το τελευταίο διάστημα. 

Να θυμίσουμε ότι η αξία του Bitcoin έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους χάρη στο ενδιαφέρον των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αυξάνει το τελευταίο διάστημα. 

Το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας της PayPal μάλιστα πραγματοποιείται σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε bitcoin για την πώληση των αυτοκινήτων της. Σε αντίθεση με τις συναλλαγές της PayPal όπου οι έμποροι λαμβάνουν τις πληρωμές σε φυσικό νόμισμα, η Tesla ανέφερε ότι θα κρατά τα bitcoin που χρησιμοποιούνται ως πληρωμή.

Παρά τις όποιες εξελίξεις τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν υιοθετηθεί ακόμα ως ευρεία μορφή πληρωμής, εν μέρει λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας τους. Κάτι που σύμφωνα με την PayPal θα μπορούσε να αλλάξει αφού η διευθετώντας η ίδια την συναλλαγή σε παραστατικό νόμισμα, οι έμποροι θα απαλλάσσονται από αυτόν τον κίνδυνο.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στο μεταβατικό στάδιο όπου τα κρυπτονομίσματα μετατρέπονται από μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που αγοράζετε, κρατάτε ή πουλάτε σε νόμιμη πηγή χρηματοδότησης ικανή να πραγματοποιεί εμπορικές συναλλαγές στον πραγματικό κόσμο», συμπλήρωσε ο Schulman.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν θα χρεώσει καμία συναλλαγή για πληρωμή με κρυπτογράφηση ενώ για κάθε αγορά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ένας τύπος κρυπτονομίσματος, όπως διευκρινίστηκε.

ΚΟΡΥΦΗ