ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έγκλημα -

Πέθανε ο 2χρονος Ρομά που ξυλοκοπήθηκε στο Κιάτο

Από το Σάββατο νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση, μετά από άγριο ξυλοδαρμό. Τι κατέθεσε ο κατηγορούμενος. Τι λέει η μάνα του.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή του το 2 ετών αγοράκι που νοσηλευόταν στο Αγλαΐα Κυριακού, μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφο της μητέρας του. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, αρνείται την υπαιτιότητά του.

Απολογούμενος στον ανακριτή, κατάθεσε ότι «δεν πείραξε το αγόρι» και ότι «δεν ξέρει πώς τραυματίστηκε» το παιδί.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή, από τα πρώτα στοιχεία πάντως, που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται, είχε προλάβει να «δασκαλέψει» τη μητέρα του παιδιού, ώστε να αποφύγει τη σύλληψη.

Έτσι εξηγείται ότι η 22χρονη αρχικά κατέθεσε ότι ο δράστης ήταν ο βιολογικός πατέρας του παιδιού (πράγμα αδύνατο, καθώς κρατείται στις φυλακές του Ναυπλίου), για να πει στη συνέχεια ότι ο αδελφός της ήταν αυτός που χτύπησε το παιδί. Για το λόγο αυτόν, η μητέρα κρατείται στην Ασφάλεια, για «συγκάλυψη εγκληματία», καθώς και για «έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο».

Το περιστατικό συνέβη το προηγούμενο Σάββατο σε καταυλισμό Ρομά έξω από το Κιάτο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει, μέχρι τώρα, γνωστά, ο 40χρονος εξωθούσε τη μητέρα και το παιδί της σε επαιτεία κι όταν μία μέρα εκείνη αρνήθηκε να πάει, εκείνος αντέδρασε χτυπώντας και κλωτσώντας το παιδί στο κεφάλι.

Το αγόρι δύο ετών διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου διασωληνώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα.

ΚΟΡΥΦΗ