ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Πάτρα: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στις 12.21 το μεσημέρι

Ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι στην περιοχή συνηθίζονται σεισμικές δονήσεις τέτοιων μεγεθών

12.21: Ισχυρή σεισμική δόνηση πριν από λίγο (12.21). Ο σεισμός είχε βουή, διάρκεια και μεγάλη επιτάχυνση. 

12.29: 4,1 Ρίχτερ και επίκεντρο του σεισμού 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου (κοντά στο Ρίο) είναι η πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

12.30: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με μόλις ένα χιλιόμετρο εστιακό βάθος.

12.32: 4,3 Ρίχτερ δίνει την ένταση του σεισμού το Ευρωμεσογειακό -σεισμολογικό Κέντρο.

12.40: Αναστάστωση προκλήθηκε στο κέντρο με τους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια ή τα γραφεία τους.

12.41: Μετασεισμός εντάσεως 1,5 Ρίχτερ από τον ίδιο εστιακό χώρο στις 12.30.

12.53: 4,2 Ρίχτερ καταγράφει στην επεξεργασμένη μέτρηση του την ένταση του σεισμού το Γεωδυναμικό της Αθήνας, σύμφωνα με τον σεισμολόγο κ. Γκανά που μίλησε στον Αντέννα Πάτρας 105,3 (στην εκπομπή Σύφαντου - Τσικριτζή). Και επίκεντρο 9 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου, στον Πατραϊκό.

13.41: Από τον ίδιο εστιακό χώρο είχαν προηγηθεί μικροδονήσεις απο τις 11 και μετά χθες νύχτα έως τα ξημερώματα, με ένταση έως 1,2 Ρίχτερ.

13.49: 4,2 Ρίχτερ δίνει την ένταση του σεισμού και το Τμήμα Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

14.04: Ιστοσελίδα Αμερικανικού σεισμολογικού κέντρου μετρά την ένταση του σεισμού στα 4,3 Ρίχτερ. Μετά τον μετασεισμό στις 12.30 το μεσημέρι δεν έχει καταγραφεί άλλη δόνηση στην περιοχή.

14.16: Ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι στην περιοχή συνηθίζονται σεισμικές δονήσεις τέτοιων μεγεθών. "Πρέπει να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο για λίγες ώρες ακόμα για να δούμε αν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό ή αν υπάρχει σεισμική διέγερση. Όμως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Ο συγκεκριμένος πάντως σεισμός σε εμάς δεν εμπνέει καμία ανησυχία" σημείωσε ο κ. Χουλιάρας.

Από την μεριά του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Γ. Διδασκάλου σημείωσε ότι η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή.

Eνήμερος για την κατάσταση είναι και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

ΚΟΡΥΦΗ