ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Υγεία -

Πάτρα: ΕΔΕ για τον 48χρονο Αρ. Μπουράτσια που ξεψύχησε στην πύλη του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”

Την επέμβαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφ. «Πατρίς» του Πύργου, για τον χαμό του 48χρονου από την Αμαλιάδα μεταφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, διατάσσοντας Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Την επέμβαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφ. «Πατρίς» του Πύργου, για τον χαμό του 48χρονου από την Αμαλιάδα μεταφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, διατάσσοντας Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις στην όλη διαδικασία, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες!

Ο 48χρονος Αριστείδης Μπουράτσιας, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, ξεψύχησε το μεσημέρι της Κυριακής. Τα ξημερώματα είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας από τους οικείους του, με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος. Αφού έγιναν οι πρώτες εξετάσεις, στις 3 π.μ. οι γιατροί του έκαναν εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική. Μέχρι εκεί όλα καλά, μόνο που το πρωί η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί άρχισαν πλέον να συζητούν την μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις, με δεδομένο βέβαια ότι δεν εφημέρευε καρδιολόγος για να γίνει και καρδιολογική εκτίμηση και ζητήθηκε βεβαίως και χειρουργική εκτίμηση.

Αρχικά έγινε επικοινωνία με το Νοσοκομείο του Πύργου, ωστόσο δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος για περαιτέρω εξετάσεις, κατά συνέπεια κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του ασθενή στην Πάτρα. Ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί αρχικά στο 409 Νοσοκομείο Πατρών για να γίνει καρδιολογική εκτίμηση, αφού εκεί εφημέρευε καρδιολόγος, εν συνεχεία να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών για να εξεταστεί από χειρουργό, αφού εκεί εφημέρευε χειρουργός και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εφημέρευε. Κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ καθώς ο 48χρονος ξεψύχησε από ανακοπή καρδιάς, την ώρα που το ασθενοφόρο έφθανε στην πύλη του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

ΚΟΡΥΦΗ